Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 11. marca, je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje 7. slovenske glasbene olimpiade. Na tekmovanje je našo šolo prijavila učiteljica Damjana Mlakar, in sicer tri učenke – Zalo Jakhel, Zalo Petan in Lano Žnideršič, ki smo najprej opravile šolsko tekmovanje.

Vse tri tekmovalke smo se ob 7. uri zjutraj skupaj z učiteljico zbrale pred šolo in se odpravile proti Ljubljani. 1. del tekmovanja je potekal na Akademiji za glasbo. Tekmovanje, na katerega se je prijavilo 58 tekmovalcev iz cele Slovenije, se je pričelo s testom ob deveti uri. Po enournem pisanju smo odšle v Šantlovo dvorano, kjer smo pred komisijo zapele izbrane pesmi slovenskih skladateljev, nato pa še v učilnice, kjer so ocenjevali avista petje in ritem. Po 1. delu tekmovanja smo imele nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristile za kosilo in kratek sprehod po Ljubljani.

Sledil je  2. del tekmovanja, in sicer predstavitev svoje lastne skladbe. To je bil prav lep koncert, na katerega so prišli tudi naši starši in nam dali podporo. Po nastopu vseh tekmovalcev je sledil krajši odmor, nato pa smo vsi nestrpno čakali na  rezultate. Dosegle smo lep uspeh. Domov smo se zadovoljne vračale z eno bronasto in dvema srebrnima priznanjema. Tudi naša mentorica se je z nami veselila doseženega uspeha.

                                                                                               Lana Žnideršič, 9. b

Dostopnost