Skoči na glavno vsebino

V petek, 22. april 2016, smo imeli eko dan. Devetošolci smo na prireditev pripeljali učence 1. razredov. Na začetku so nam učitelji uprizorili predstavo o uničevanju okolja,  sledila je podelitev bralnih  značk in priznanj zlatim bralcem. Prvošolce smo s slovesno obljubo sprejeli  v šolsko skupnost, oni pa so nam pripravili simpatično točko z medvedki.  Sledilo je predavanje o zdravi prehrani. Preživeli smo prijeten in poučen pomladni dan.

Anamarija Šitnik in Peter Šiško, 9. a

V petek  je v veliki telovadnici potekala predstava, med katero smo se začeli zavedati pomena narave in skrbi zanjo. Učitelji so pripravili zabavno igro, v kateri so nam pokazali, kako jo uničujemo. Po igri so podelili priznanja  ljubiteljem in ljubiteljicam  branja, razglasili zlate bralce in sprejeli prvošolčke v šolsko skupnost. Ti so nam pripravili ljubko glasbeno točko. Sledilo je predavanje o zdravem prehranjevanju. Imeli smo se lepo.

Nikita Stergar,8. b in Patricija Hribšek,8. c

22. april je prav poseben dan. Vsako leto namreč obeležujemo svetovni dan Zemlje. Tudi na naši šoli mu posvetimo posebno pozornost. Prvo šolsko uro so učenci od drugega do osmega razreda prvi zasedli sedeže v veliki telovadnici. Ob spremljavi glasbe smo se jim z roko v roki slovesno pridružili prvošolci in devetošolci ter zasedli prve vrste, saj je prvošolce čakal sprejem v šolsko skupnost. S poučno in zabavno igro s problematiko onesnaževanja našega planeta so se nam predstavili učitelji. Sledila je podelitev priznanj za opravljeno bralno značko ter priznanj zlatim bralcem, ki smo pridno brali vsa leta osnovne šole. Predstavniki šolske skupnosti smo na oder povabili učence prvega razreda. Barbara je predstavila delo šolske skupnosti, Matic pa delo Nacionalnega otroškega parlamenta.  Prvošolci so nato za nami ponavljali zaobljubo.  Z lepimi mislimi nas je nagovorila tudi gospa ravnateljica.  Po prireditvi smo prisluhnili še predavanju gospe Romane iz Zdravstvenega doma Krško o zdravi prehrani mladostnika.
Prvošolcem želimo, da bi s svojimi idejami, dobrimi odnosi in pridnim delom uspešno soustvarjali utrip šole.

Lina Buršič, 9. c

Dostopnost