Skoči na glavno vsebino
Bil je torek. Čisto običajen torek. No, ne čisto običajen. Prve štiri ure je pouk res potekal običajno, a potem smo, namesto da bi zakorakali v novo uro, zakorakali pred prehod za pešce pred našo šolo. Bili smo zelo vznemirjeni. Ste že uganili, zakaj?
Odprla se je nova cona pred našo šolo. Cona trideset. Najprej smo prisluhnili nagovoroma gospe podžupanje in naše ravnateljice, ki sta nam cono trideset podrobno predstavili in približali. Deležni smo bili poslušanja igranja na harmoniko, in sicer dveh zabavnih ter veselih skladb. Sledila je krajša predstava, ki smo jo zaigrali trije sedmošolci. Nato smo v zrak spustili balone, ki so poleteli daleč, daleč, stran v nebo. Za konec sta harmonikarja še enkrat zaigrala, sledila pa je še pogostitev vseh navzočih. Ob koncu dneva smo se vsi zadovoljno odpravili domov. Cona 30 pomeni omejitev hitrosti, torej, da lahko peljemo največ 30 km na uro. Res upam, da se bodo voznice in vozniki tega pravila držali, ter poskrbeli, da bodo šolske poti varne.

Eva Prša, 7. a

Učenci osnovne šole Krško, Sevnica in Globoko smo se v torek zjutraj zbrali pred našo šolo, kjer nas je pozdravila gospa ravnateljica. Za tem smo se vsi udeleženci dogodka odpeljali do prireditvenega prostora, kjer nas je pričakal gospod župan. Tudi on je imel kratek govor, nato pa je sledila slavnostna otvoritev kolesarnice. S Simonom sva dobila to čast, da sva skupaj z gospodom županom prerezala trak. To nama je bilo v veliko čast. Po otvoritvi nas je pot vodila mimo Hidroelektrarne Krško, skozi Brestanico proti Anžam in vse do Koprivnice. Po krajšem počitku je sledil krajši vzpon proti Velikemu Kamnu in Lokvam ter povratek v Brestanico, kjer smo se pri gradu Turn poslovili od učencev OŠ Sevnica, mi pa s kolesarjenjem nadaljevali do Krškega, kjer je bila tudi otvoritev kolesarske proge. Preživel sem prijeten kolesarsko obarvan dan.

Matevž Živič, 9. c

Dostopnost