Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 24. 4. 2017, smo imeli 6. in 7. razredi športni dan, in sicer atletski peteroboj. V šolo smo se odpravili nekateri že športno oblečeni, nekateri ne, vsi pa seveda s tremo. Bili smo dobro pripravljeni. Nekateri razredi smo imeli pred začetkom peteroboja še razredne ure. Ko je minilo 45 minut, smo se 6. in 7. razredi odpravili na igrišče in se dobro ogreli. Naš razred-6.b se je naprej spopadel s tekom na 60 metrov. Jaz sem padla, ampak potem sem poskusila še enkrat. Ostali 6. razredi so to opravili odlično in vem, da so imeli že malo treme manj. Drugo uro so imeli nekateri met težke žoge, skok v daljino, tek na 60 m, tek na 300 m ali skok v višino. Mi smo bili na vrsti za skok v daljino. Močno smo se potrudili in skočili daleč, kolikor smo lahko. Temu je sledila malica in 20-minutni počitek. Odpravili smo se nazaj proti igrišču. Sledil je tek šestošolk in šestošolcev na 300 m. Ker mi je bilo slabo, nisem več tekmovala. Sledila je podelitev medalj, ki so jih prejeli naslednji tekmovalci in tekmovalke…

Zlate: Tomi Bajc 6. b, Ava Grmek 6. c, Jernej Berlinc 7. c, Anamarjia Peršolja 7. b
Srebrne: Dubrič Sanjin 6. c, Lucija Žagar 6. a, Klara Kostrevc 7. b, Eduard Hamzaj 7. a
Bronaste: Berisha Meriton 6. a, Nastja Obradovič 6. b, Mia Hren 7. c, Jaka Pirc 7. a

Preden smo izvedeli, kdo so zmagovalci, so nekatera dekleta tekmovala v vlečenju vrvi. Zadovoljni smo se odpravili na kosilo ali pa takoj domov. Za učence je bil športni dan super. Zase upam, da mi naslednje leto ne bo treba gledati peteroboja samo s tribune.

                                                                                                      Lina Planinc, 6. b

V ponedeljek smo 6. in 7. razredi imeli peteroboj.  Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se odpravili na igrišče. Tam smo dobili nekaj napotkov učiteljev. Najprej smo imeli tek na 60 m, kjer sem postavila svoj osebni rekord. Sledil je met težke žoge. Malici je sledil skok v višino, kjer sem presenetila samo sebe. Na vrsti je bila moja najljubša disciplina, tek na 300 m. Na koncu smo skakali v daljino, kjer sem dosegla rezultat 4,39 m. Za zaključek smo se pomerili še v vlečenju vrvi. Zmagale so punce iz 6. a. Tekmovanje smo zaključili s podelitvijo priznanj in medalj. Bila sem prva, to pomeni, da odhajam na občinsko prvenstvo. Komaj ga že čakam!

Ava Germek, 6. c

 

Dostopnost