Skoči na glavno vsebino

V torek, 25. 4. 2017, smo učenci 9. in 8. razredov imeli športni dan, ki smo ga že vsi nestrpno pričakovali. Najprej smo se skupaj z razredničarkami zbrali v matičnih učilnicah, nato pa odšli na igrišče. Tu nam je nadalnja navodila in priporočila podal g. Zvonimir. Če smo želeli doseči odlične rezultate,  smo se morali najprej zelo dobro ogreti. Okoli 9. ure pa so se začele prve discipline. 8. razredi so športni dan otvorili s teki na 60 metrov, 9. pa  s skoki v višino, daljino in metom težke žoge.  Vzdušje je bilo prav prijetno, saj se je vsak po svojih zmožnostih trudil, da bi izboljšal svoje rezultate. Vmes smo imeli tudi malico. Po njej so se pričeli teki na 300 metrov. Športni dan pa smo zaključili z razglasitvijo rezultatov. Odličja smo si razdelili takole:

Zlata: Karla Maček, 8. b, Teja Strle, 9.a, Alen Džek Sotler, 8.c,  Peter Gričar Vintar, 9.b

Srebrna: Zala Jakhel, 8. C, Nuša Planinc, 8. a, Jaka Močivnik, 8. a, Jernej Selak, 9. b

Bronasta: Nuša Šlogar, 8. C, Patricija Hribšek, 9.c, Tibor Pevec Novak, 8.b, Enej Trampuš, 9. c

                                                                                                                                              Patricija Hribšek, 9. c

V torek  smo se učenci 8. in 9. razredov udeležili atletskega peteroboja. Naš razred se je najprej pomeril v teku na 60 metrov, nato smo se še preizkusili v suvanju težke krogle. Sledila je malica, s katero smo si nabrali dodatnih moči za naslednje discipline. Kot 3. disciplino smo imeli skok v višino, nato smo se še udeležili teka na 300 metrov in skoka v daljino, pri katerem nam je malo ponagajal tudi veter. Na peteroboju smo bili zelo uspešni, saj smo pri deklicah zasedli 2. in 3. mesto, pri dečkih pa zlato 1. mesto. Tudi ostali učenci so se odlično odrezali. Čestitam vsem tekmovalcem in tekmovalkam!

Hana Habinc, 8. c

V torek smo imeli 9. razredi zadnji peteroboj v osnovni šoli.  Najprej smo se dobro ogreli, odtekli smo nekaj krogov, ki so jim sledile raztezne vaje. Nato pa se je tekmovanje začelo. Pomerili smo se v petih disciplinah – skoku v daljino, skoku v višino, metu težke krogle, teku na 60 in 300 metrov. Pri vsaki disciplini je bil prisoten učitelj, ki je nadzoroval dogajanje. Po uri in pol tekmovanja smo si privoščili malico. Vsak se je potrudil po svojih najboljših močeh, kar pa je po mojem mnenju tudi najpomembneje. Celodnevno sonce nam je dajalo še toliko več energije pri premagovanju ovir. Dan je popestril učitelj s svojimi šalami in glasbo. Dan smo zaključili s podelitvijo medalj. Imeli smo se lepo!

                                                                                                          Nikita Stergar, 9. b

Dostopnost