Skoči na glavno vsebino

Kakšna neverjetna izkušnja je za nami …  prejšnji teden so k nam vse dneve prihajali učenci iz 5. b in nam brali Ostržka. Nekateri smo pravljico že poznali, drugi pa so se z njo seznanili. Nato je prišel v torek, 23. aprila, cel 5. b razred k nam in skupaj smo ustvarjali. Izdelali smo Ostržke, ki smo jih potem drug drugemu podarili. Naše druženje smo zaključili z dramatizacijo pa skupinah. Neizmerno smo uživali in zagotovo bomo naše prijatelje povabili še kdaj.

Marija Meh

Vtisi učencev iz 2. b:

Amina: Brali so nam pravljico, da bi se jo naučili in videli, kako izgleda, ko znaš zares brati.

Leni: Eni so imeli malo treme, tudi mene bi bilo malo strah.

Tia B.: So že odlični bralci.

Kiara: Zelo mi je bilo všeč, upam, da bo še več takih stvari.

Tinaj: Bilo je zabavno, morali smo si pomagati in sodelovati.

In še vtisi učencev iz 5. b:

Marko: Bilo je lepo, ko smo jim šli brat knjigo Ostržek. Naslednjič, ko smo spet prišli k njim, smo izdelali vsak svojo lutko Ostržka. Lutke smo najprej pobarvali, potem izrezali in naredili luknje. Speli smo trup, roke in noge. Na koncu smo imeli še nastop.

Matija: Ko sem bral Ostržka, sem opazil, da so bili vsi učenci tiho. Bili so zelo pridni in so zelo poslušali. Čez nekaj dni smo odšli izdelovati lutke. Nekatere so mi bile zelo všeč. Tudi predstave na koncu so bile zanimive.

Ana: Branje Ostržka v 2. b je bilo zelo zabavno in zanimivo. Nekateri smo spoznali nove prijatelje. Upam, da se bomo še kdaj družili z mlajšimi.

Luka: Ko smo prišli v učilnico 2. b, nam ni bilo nič nerodno, saj smo učence spoznali že med branjem knjige. Ko smo izdelali vsak svojega Ostržka, smo imeli še predstavo po skupinah, kar mi je bilo zabavno.

Jakob: Bilo mi je zelo všeč, ko smo delali lutko Ostržka. Bil sem v zelo dobri in pametni skupini. Všeč mi je bilo, da so učenci 2. b vprašali, če česa niso vedeli. Ta dan mi je bil res všeč in upam, da bomo še kdaj ponovili podoben obisk.

Nika:  Imeli smo se odlično in zabavno je bilo delati z mlajšimi.

Saša: Druženje mi je bilo všeč. To je bila do sedaj najboljša likovna.

Dostopnost