Skoči na glavno vsebino

V začetku šolskega leta smo vas spomnili, da vstopamo v zaključno leto našega triletnega sodelovanja v projektu From us to you – The Flying Letters II. Takrat smo tudi prejeli povabilo na obisk v Preštice na Češkem. Naši mentorici sta v sodelovanju z vodstvom obeh šol poiskali primeren termin obiska. Na Češko tako odhajamo, 1. aprila, vračamo pa se, 3. aprila.

Seveda pa nas do takrat čaka še nekaj dela in priprav. Ker je letošnja osrednja tema našega projekta povezana s knjigami in branjem, smo v naših pismih  prijateljem na Češkem predstavili najljubšo knjigo slovenskega avtorja. Največ učencev je  izbralo knjigo Košarkar naj bo, ki jo je napisal Primož Suhodolčan. Naša pisma so skupaj z novoletno čestitko romala na Češko prav času pred božično-novoletnimi prazniki. Prispela so tik pred prazniki! Mi pa smo morali na pisma naših prijateljev še malo počakati. Ko so končno prispela, smo se jih zelo razveselili.

Sodelujoči v projektu

Že tretje leto se učenci naše šole povezujemo z učenci iz Preštic. V prvem letu smo se spoznavali preko pisem, v lanskem šolskem letu pa smo se srečali in skupaj ustvarjali pri nas.

V letošnjem letu smo prejeli povabilo na obisk, izdelali novoletno čestitko in predstavili svoje najljubše knjige slovenskih avtorjev. Vsi že nestrpno pričakujemo dan našega odhoda na Češko. Čakajo nas novi izzivi in prijetne izkušnje.

Tjaša Kern, 8. A

Letos prvič sodelujem v projektu, saj sem se vključil namesto sestre Maje, ki je v lanskem šolskem letu zaključila osnovno šolo. V našem prvem pismu smo morali predstaviti najljubšo knjigo slovenskega avtorja. Komaj čakam, da se vidim s prijateljem iz Preštic, ki sem ga spoznal lani. Upam, da se bomo imeli na Češkem lepo.

Luka Knez, 7. C

Dostopnost