Skoči na glavno vsebino
V torek, 29. 9. 2015, smo učenci imeli kulturni dan Dnevi evropske kulturne dediščine. Razdelili smo se v dve skupini. Obiskali smo Valvasorjevo knjižnico, kjer smo si ogledali kapucinsko knjižnico. Ogledali smo si nekaj zelo starih in debelih knjig.
V spominski sobi nam je gospa Polona povedala veliko zanimivosti o speedwayu v Krškem in nam pokazala predmete, ki so jih darovali tekmovalci. Nato pa smo se pogovarjali o praznikih na Slovenskem, ki so jih v starih časih praznovali čisto drugače kot danes.
Helena Baškovič

V sredo smo imeli zanimiv dan, saj smo jo mahnili v Kapucinski oddelek v Valvasorjevi knjižnici. Presenečena sem bila, ko sem zagledala toliko starih knjig in zavonjala preteklost. Knjižničarka nam je pokazala debele, pozlačene knjige z zanimivimi slikami. Ogledali smo si črno-bel film o speedwayu, videli pravi motor, lutki sta bili oblečeni v kombinezon kot v starih časih in danes. Razstava mi je bila še posebej všeč zato, ker sem bila letos prvič na speedwayu z očkom. Gospa Ivanka nam je povedala veliko o praznovanjih v starih časih, nato smo si lahko izposodili knjige in se malo poigrali. Zadovoljni smo odšli v Mladinski center.
Hana , 3. a

Bilo je dobro zaradi debelih starih knjig in vonja po njih.

Zoja Paulina, 3. b
Odlično mi je bilo v kapucinski knjižnici. Še posebej so mi bile zanimive zelo zelo stare knjige.

Andraž, 3. b

Veliko sem si zapomnil. Bilo je zanimivo. Izbirali smo si knjige. Gospa iz muzeja nam je pripovedovala o praznikih.

Gašper, Lovro, 3. c

Imela sem se lepo. Veliko novega sem se naučila.

Lana Zoja, 3. a

Dostopnost