Skoči na glavno vsebino

V popoldanskih urah je potekalo področno skupinsko atletsko tekmovanje v Brežicah, na katerem je sodelovala tudi naša šola z ekipo učencev in učenk. Tekmovali smo v tekih, skokih in metih. Vsi smo dali vse od sebe, da smo dosegli lepe rezultate. Fantje smo se uvrstili na drugo mesto, dekleta pa so bila tretja. Z rezultati smo bili zadovoljni. Poleg tega smo preživeli lepo, sončno in zabavno jesensko popoldne. Prijetno utrujeni smo se vrnili domov.

Enej Trampuš, 9. c

V četrtek smo se športniki in športnice naše šole udeležili ekipnega področnega tekmovanja, ki je potekalo v Brežicah. Ob 14. uri smo se zbrali pri kolesarnici šole in  se z avtobusom  odpeljali uspehu naproti.  Ko smo prispeli na atletski stadion, smo si najprej ogledali potek tekmovanja ter se počasi začeli ogrevati, saj samo dobro ogreti lahko dosežemo odlične rezultate. Prve discipline so se pričele ob 15.30, to so bile tek na 60 metrov, met krogle, skok v daljino, met vortexa in skok v višino. Čisto na  koncu tekmovanja smo si ogledali še teke štafet.  Dekleta smo osvojila 3. mesto, fantje pa 2.

                                                                                                                                      Patricija Hribšek, 9. c

V četrtek, 29. 9. 2016, smo se učenci in učenke od 6. do 9. razreda odpravili na ekipno področno tekmovanje v atletiki, ki je potekalo v Brežicah. Pomerili smo se v metu vorteksa, suvanju krogle, skoku v daljino in višino ter tekih na 60 m, 300 m, 1000 m in štafeti 4×100 m. Vsi smo se odrezali po najboljših močeh. Dekleta smo osvojile 3. mesto in se kot 6. v državi uvrstile na državno tekmovanje v atletiki. Fantje pa so se z osvojenim 2. mestom prav tako uvrstili na naslednjo raven tekmovanja. Preživeli smo lepo športno popoldne.

                                                                                     Taja Kukavica, 9. b

Kot vsako leto smo se tudi letos odpravili na atletsko ekipno tekmovanje. Ob 14.00 smo se zbrali pri šoli in odšli tekmovat. Ko smo prišli do atletskega stadiona, smo si najprej ogledali potek tekmovanja in se kmalu začeli ogrevati. Tekmovanje  se je pričelo ob 15.30. Tekmovali smo v 8 disciplinah, in sicer v metanju vortexa, teku na 60, 300 in 100 metrov, v skoku v daljino  in višino, metu krogle in seveda v štafetah. Kljub letošnji majhni skupini smo bili odlični; fantje so osvojili 2. mesto, punce pa tretje.

                                                                                     Nika Kelhar, 9. c

V četrtek smo se s šolo odpravili na področno ekipno prvenstvo. Tekmovanje je potekalo na atletskem stadionu v Brežicah. Uro pred mojo disciplino, tekom na 1000 metrov, pa sem se začel ogrevati. Čas je hitro minil in kmalu smo bili na štartni črti. Pištola je počila in tekma se je začela. Prvi krog in pol sem tekel v skupini, nato sem pospešil in vodil do 200 metrov pred ciljem, ko me je prehitel dve leti starejši kolega iz kluba. Končal sem kot drugi, sekundo za zmagovalcem, s časom 3:05. Pogledali smo še štafete, potem pa smo se povzpeli na zmagovalni oder, saj smo zasedli ekipno 2. mesto in se tako uvrstili na državno prvenstvo, ki bo potekalo v sredo v Velenju.

                                                                                     Tomi Bajc, 6. b

Dostopnost