Skoči na glavno vsebino

Učenci 5. č razreda smo se pridružili Nacionalnem mesecu skupnega  branja in evropski bralni kampanji EUReads, ki povezuje bralne aktivnosti po Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti branja.

Brali smo pravljice drugošolcem. Odpravili smo se tudi v Vrtec Ciciban, kjer smo vrtčevskim malčkom prebrali pravljico. Prav prijetno nam je bilo ponovno obiskati vrtec, saj nas je kar nekaj iz razreda hodilo k vzgojiteljicama Petri in Lili, s katerima letos sodelujemo.

Nismo pozabili staršev in smo v četrtek, 3. 10., v popoldanskih urah pripravili literarno srečanje. Po nagovoru nas, otrok, ko smo predstavili pomembnost branja in dobre komunikacije, smo besedo prepustili staršem. Prebrali so nam pravljico Benke Pulko, Na svetu je dovolj prostora za vse. Prav z navdihom smo poslušali naše starše in stare starše, ki so nam doživeto prebrali zgodbo. Iz zgodbe smo izvedeli, kako pomembni so dobra komunikacija in prijateljski odnosi. Sporočilo pravljice je, da je svet velik, zanimiv in prijazen ter da je na njem dovolj prostora za vse, če vemo, da se vse okoli nas spoštovati mora.  Sledilo je ustvarjanje po branju. Združili smo se v pare in izvedli dejavnost Ena slika, dve roki. Učiteljica je narekovala, kaj moramo risati. Med tem smo vsi morali biti tiho in se v paru nismo smeli pogovarjati, temveč vzpostaviti neverbalno komunikacijo. Ugotovili smo, kako je pomembno sodelovanje z drugimi in da je dobra komunikacija odvisna od vsakega izmed nas.

Med nami je bila Laura, ki je praznovala rojstni dan. Tako kot se spodobi, smo ji zapeli rojstnodnevno pesem ob Lucijini spremljavi na violini. Nato smo se posladkali in sproščeno poklepetali.

Poslovili smo se z mislimi, da nas branje pomirja, sprošča, navdihuje in da je dobra komunikacija temelj naše družbe.

Učenci 5. č

Dostopnost