Skoči na glavno vsebino

V GOSTILNI PRI …

V sredo, 1. 4. 2020, smo imelo projekt, ki je vključeval vse predmete, ki smo jih imeli ta dan na urniku. Ta projekt je bil naloga, da si izberemo en obrok (npr. kosilo) in skuhamo nekaj, kar je primerno zanj. Igrali smo se gostilno. Vsak je svojo gostilno poimenoval, naredil je meni, skuhal kar so ”obiskovalci” naročili, na koncu pa je bilo ”obiskovalcem” potrebno izročiti račun, na katerem je bilo zapisano, kaj je kdo naročil, napisan pa je bil tudi skupen znesek, ki so ga plačali. Miza – na kateri se je jedlo – je morala biti čista in lepo pripravljena. Ko so vsi pojedli, smo morali vse počistiti in pospraviti. Bilo je super. Nato pa je nekdo od ”obiskovalcev” napisal mnenje o jedilnem listu, urejenosti gostilne, pogrinjku, strežbi, kosilu/večerji/zajtrku, urejenosti natakarja/natakarice, prijaznosti natakarja/natakarice, ceni kosila/večerje/zajtrka. Ta dan mi je bil zelo všeč in večkrat bi ga rada ponovila. Pa tudi moji ”obiskovalci” so bili več kot zadovoljni.

Mija Krulc, 5. č

 

GOSTILNA PRI MORSKI DEKLICI

V sredo, 1. 4. 2020, smo imeli projektno nalogo, da moramo sami pripraviti zajtrk, kosilo in večerjo. Vsak se je odločil po svoje, kaj bo pripravil in kako se bo imenovala njegova gostilna.

 Jaz sem svojo gostilno poimenovala Gostilna pri Morski deklici. Za zajtrk sem skuhala štiri čaje. Zraven čaja smo še jedli salamo, topljeni sir in pašteto. Za kosilo sem skuhala juho, piščančje pleskavice, pečen krompir ter smetanovo omako. Ko sem kosilo naredila, sem začela pripravljati mizo. Moja družina je bila zelo vesela. Mami mi je rekla, da si želi, da imamo še takšne naloge. Tudi jaz se z njo strinjam. Po kosilu sem mamici in atiju naredila kavico. Bila sta zelo vesela. Zvečer sem pa s sestrico in mamico pekla ameriške palačinke. Recept sem pa dobila na šolski spletni strani. Bile so mi zelo všeč. Hvala naši učiteljici Svetlani Jović za take lepe in zanimive naloge med šolo na daljavo.

     Ko kuham, sem vesela in upam, da nam bo učiteljica dala še takšne zanimive in dobre projektne naloge.

                                                                                                          Jasmina Hodžić 5. č

Dostopnost