Skoči na glavno vsebino

V petek, 3.6.2016, smo učenke in učenci šestih razredov odšli na zaključno ekskurzijo; pot nas je vodila v Nazarje, Mozirje in v Logarsko dolino. Najprej smo si ogledali Muzej gozdarstva in lesarstva, nato smo odšli do Mozirskega gaja, kjer smo na travniku preučevali živali in rastline. Za konec pa smo odšli do slapa Rinke, kjer je bilo zelo lepo. V Orlovem gnezdu smo si lahko kupili spominke in sladoled. Imeli smo se lepo.

Ula Baržić, 6. b

V petek, 3.6.2016, smo 6. razredi imeli naravoslovno-tehnični dan. Že ob sedmih zjutraj smo se z avtobusoma odpeljali proti Logarski dolini, opremljeni z nahrbtniki in dobro voljo. Najprej smo se ustavili v muzeju na gradu Vrbovec v Nazarjah, kjer smo si ogledali kulturno dediščino gozdarstva in lesarstva. Vodička nam je povedala veliko o transportu hlodov nekoč. Po končanem  ogledu smo si lahko kupili lesene spominke. Nato smo odšli do Mozirskega gaja, ki je samo nekaj minut oddaljen od muzeja. Tam nas je pričakal vodič. Razdelili smo se v več skupin. Vsaka skupina je dobila  delovni list, določevalni ključ in posodico z vgrajenim povečevalnim steklom. Odpravili smo se do travnika, kjer smo iskali različne rastline in živali. Prepoznavali smo jih z določevalnim ključem. Na delovne liste smo napisali slovensko in latinsko ime rastline in živali, ki smo jih našli. Pred koncem nam je vodič pokazal žival z imenom madagaskarski ščurek. Po krajšem počitku smo si ogledali še pisane cvetlice Mozirskega gaja. Za tem smo se odpeljali v Logarsko dolino. Peljali smo se debelo šolsko uro, nato pa smo izstopili iz avtobusa in pot nadaljevali peš proti slapu Rinka. Pred slapom smo naredili skupinsko fotografijo, potem smo odšli do koče Orlovo gnezdo. Tam smo pomalicali in se malo odpočili. Nato smo se odpravili nazaj proti avtobusu, saj nas je čakala še dolga pot do doma. Preživeli smo lep dan, obenem pa smo izvedeli marsikaj zanimivega.

                                                                                              Nik Mlakar Metelko, 6. b

V petek smo se šestošolci odpravili na izlet v Logarsko dolino. Odhod je bil zgodaj zjutraj, že ob 7.05 uri. Razdelili smo se na dva avtobusa. Pot je bila dolga, a zabavna in prijetna. Prvi avtobus je zavil do muzeja lesarstva. V muzeju je bilo zabavno, zanimivo ter poučno. Iz muzeja smo se odpravili v Mozirski gaj. Tam je bilo kot v raju, vsepovsod same lepe rože, veliki in mali kipi ter ribniki, polni rib in drugih živali. Peš smo se odpravili na cvetoč travnik, kjer smo opazovali rastline in živali. Drugi avtobus pa je zavil v Logarsko dolino, kjer so se sprehodili do slapa Rinka. V Orlovem gnezdu smo si lahko kupili spominke. Potlej smo se zamenjali, prvi avtobus je odšel v Logarsko, drugi pa v Mozirje. Dan je hitro minil in vsi smo veselo prispeli domov.

 Maja Knez, 6. b

Dostopnost