Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 3. 6. 2019, smo se 1. a in 1. č razred odpravili na Grad Sevnica, kjer smo spoznali življenje v preteklosti. Grajski skrbnik Ciril nam je razkazal atrij in prostore gradu. Spoznali smo tudi barona Moscona, ki pa je ob našem prihodu še spal, zato smo se na vse načine potrudili, da smo ga prebudili. Medtem ko je baron Moscon odšel na zajtrk, nam je Ciril razkazal še šolski muzej, kjer smo dobili občutek, kako je bilo včasih sedeti v starih šolskih klopeh. Ogledali smo si tudi grajsko lutkovno gledališče, kjer smo spoznali različne tipe lutk. Za konec pa smo se preizkusili še v zabavnih grajskih igrah.

Gabrijel, 1. č: Všeč mi je bilo, da smo se igrali, da smo jedli piškote in pa ko se je baron »hecal« in udaril Cirila s »povštrom«.
Neža, 1. č: Super je bilo, ko smo se igrali. Smešen pa mi je bil Ciril, ko je na gradu rekel, da naj staršem povemo, da so porisane stene zelo lepe.
Lovro, 1. č: Najbolj mi je bilo všeč, ko sem videl lep razgled z gradu. Zapomnil sem si, ko smo jedli piškotke in se igrali grajske igre.
Stella, 1. č: Najbolj mi je bilo zabavno, ko smo zbudili barona in ko smo dobili piškotke in šli ven ter imeli igre.
Ivona, 1. č: Vse mi je bilo dobro. Smešen mi je bil baron, res je bil zabaven.

Učenci 1. a in 1. č razreda

Dostopnost