Skoči na glavno vsebino

Juhuuu – pa smo zopet nazaj v šoli. Naš prvi dan se je za učence 2.−9. razreda pričel s pozdravom gospe ravnateljice na šolskem dvorišču. Kljub slabemu vremenu, smo z nasmehom in polni pričakovanj sedli v šolske klopi. Dan je potekal malce drugače kot sicer. Prve tri ure smo preživeli z novim ali »starim« razrednikom, potem pa dalje, po urniku.

Upamo, da nam bo novo šolsko leto prineslo veliko novega, pridobljenega, znanja, novih prijateljstev, dogodivščin in da se bomo v šoli počutili domače predvsem pa varno.

Naši najmlajši, prvošolci, pa so v šolo skupaj s svojimi starši zakorakali malce kasneje. V športni dvorani jim je naša dramska skupina pripravila krajšo igrico. Po igrici so spoznali tudi učiteljice in vzgojiteljice, ki jih bodo letos poučevale in nagovorila jih je tudi gospa ravnateljica. Tudi njim želimo kar se da uspešen začetek šolanja na naši šoli.

In kaj je povedala učenka 6. c razreda, Hana Podgoršek, o sami igrici, ki so jo letos pripravili za naše prvošolce:

»V lutkovno dramsko skupino rada hodim, ker se veliko zabavamo, spoznavam nove prijatelje in z nastopi sem izgubila že kar nekaj treme. Naša zadnja igra je Čarovnik iz Oza, s katero smo nastopili 3. septembra za prvošolce in njihove starše. Igrala sem prestrašenega leva. Mislim, da je igra dobro uspela, saj smo poželi velik aplavz. Naša mentorica Marija Meh je prijazna  in zabavna in nas veliko nauči. Upam, da bomo s to igro  še nastopali  in se naučili še kakšno novo, saj se imamo v naši skupini lepo«.

                                                               Hana Podgoršek, 6. c

Vsem želimo uspešen začetek šolskega leta!

                                                                                                                      Bernarda Kunej

Dostopnost