Skoči na glavno vsebino

Zaključen večer je poln smeha, zabavnih iger, plesa in tekmovanj za zanimive nagrade. Na koncu večera otroke čaka sladek bonbonček-srečelov.
Prekrasen sončen dan je za nami. Izkoristili smo sneg in v teku na smučeh postali pravi mali tekaški korenjaki. Junaki skakalnic so nam postregli s čisto pravimi skoki, mi pa smo jih znali športno nagraditi z močnim aplavzom in našim navdušenjem.
Po kosilu smo še malo potrenirali in smučanje zaključili s tekmovanjem, na katerem smo pokazali svoje znanje, vztrajnost in pogum z zelo dobrimi časi.
Najboljše od vsega pa je to, da nam je vsem uspelo, na kar smo zelo ponosni. Dokazali smo si, da znamo stopiti skupaj, kadar je to potrebno, biti prijatelji, si pomagati, okusili smo prave vrednote, ki veljajo v življenju in jih bomo z veseljem gojili še naprej.
Otroci sicer pravijo, da bi tu ostali še en teden, vemo pa, da si že močno želijo svojih staršev, da z njimi podelijo svoja doživetja.
Vidimo se jutri od 16.30 do 17.00 na parkirišču naše šole. Na veselo snidenje!

Učenci 4. a in 4. č razreda.

Vso noč pred odhodom v Planico, sem ob pričakovanju novih dogodivščin, bolj malo spala. Končno je zazvonila budilka in jupiiii, gremo v Planico!

Končno je prišel po nas avtobus in vsi smo skakali od veselja. V Mojstrani smo si spotoma ogledali planinski muzej, v katerem me je najbolj prevzela podoba gorske koče, v kateri smo občutili, kako zastrašujoče je med nevihto v visokogorju.  Ko smo prispeli v Planico,  smo se najbolj razveselili snega, ki ga v tej zimi tako zelo pogrešamo.  Namestili smo se v prijetne sobice. Končno je prišel čas za prve učne ure teka na smučeh.  Ker sem tehniko teka na smučeh že poznala, sem na zasneženih tekaških progah toliko bolj uživala. Po večerji pa je prišel na vrsto še zabavni in spoznavni večer.  Ob prepevanju in plesu je prišel še prehitro čas za spanje.  S prijateljicami smo v sobi navdušeno klepetale o dogodivščinah prvega dne. Bilo nam je super in v pričakovanju novega dne smo popadale v postelje.

Drugi dan smo se dobrih šest ur poganjali s tekaškimi smučmi po Planici in lovili učitelja Toneta. Šlo nam je vedno bolje. Dan smo zaključili s tekmo, na kateri sem tudi zmagala. Zmage sem se zelo razveselila.  Ob smučarskih skakalnicah, smo si ogledali tudi trening odličnih smučarjev skakalcev. Po večerji smo si organizirali zabavni večer s številnimi zabavnimi igrami. Najbolj všeč mi je bila igra, ko smo tekmovali v napihovanju balonov. Po končani zabavi smo prijetno utrujeni hitro zaspali.

Zadnji dan smo dopoldne še izkoristili za tek na smučeh, potem pa spakirali svoje kovčke in se poslovili od Planice.  Z avtobusom smo se odpeljali na Bled.  Ogledali smo si središče Bleda, se sprehodili ob jezeru in kupovali spominke. Na poti proti domu sva s sošolko že nestrpno odštevali ure, ko se zopet vidimo s starši. Doma sem navdušeno pripovedovala o dogodivščinah iz Planice. Škoda, da je tako hitro minilo.

                                                                                     Nina Pleterski, 4. a

Dostopnost