Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 4. 1. 19, smo si šestošolci ogledali zanimiv film Deček z oblakov. Niilas je 12-letni deček, živi pri svojem očetu  v Belgiji, mama ju je zapustila, ko je imel Niilas komaj eno leto in se je odselila na Švedsko. Mama Niilasa povabi na Švedsko, čeprav nerad, odpotuje sam z vlakom k njej. Mama si je na Švedskem ustvarila novo družino, za Niilasa je vse novo in tuje.

                                                                                                          Hana Podgoršek, 6. c

In kam bi se odpravili naši šestošolci, če bi lahko šli sami raziskovat svet? Preberite si spodnjo avanturo …

Moja avantura …

Šla bi v New York, v središče mesta. Spoznavala bi nove ljudi, se sprehajala po mestu, obiskala njegove znamenitosti … Tja bi odpotovala v sklopu »srednješolske izmenjave«. Najprej bi šla v Central Park, kjer imajo v jezeru ladjice na daljinsko upravljanje. S prijateljico bi se sprehajala okoli jezera. Potem bi si šla pogledat kakšen zabaviščni park. V hotelu bi si vsako jutro naročila zajtrk, ki ti ga prinesejo v sobo. Po šoli bi s prijateljico odšli vadit v plesni studio, da bi kasneje posneli plesni video. Z ladjico bi se vozila po obrobju reke Huston. Šla bi na Times Square. Vsako jutro bi iz hotela gledala Kip svobode. Verjetno bi šli s prijateljico še v kakšen disko-klub. Čez kakšna dva tedna bi odpotovala še na izmenjavo v Rusijo, kjer bi v prostem času hodila na gimnastiko. Šla bi v znamenito cerkev v Moskvi.

Poleti bi odpotovala v Dubaj, slikala bi trenutno najvišjo zgradbo na svetu. Obiskala bi vse plaže, ker so zelo lepe in je toplo morje

… se nadaljuje …

                                                                                                           Tinkara Kranjčevič, 6. c

 

Dostopnost