Skoči na glavno vsebino

V torek, 28. 1.,  smo imeli 6. razredi tehničen dan. Pogovarjali smo se o varni rabi interneta. Učili smo se, zakaj nam drugi vdirajo v profil, kako sestaviti dobro geslo, zakaj ne pišemo vsepovsod svojih osebnih podatkov … Bilo je poučno in zelo zabavno. Premikali smo se po različnih učilnicah in tam imeli delavnice. Na list, ki smo ga prilepili na steno, smo pisali komentarje, o kateri smo se tisto uro pogovarjali. Komentarje smo lahko tudi všečkali ali nevšečkali. Dan je bil res zanimiv in veliko smo se naučili. Vsem nam je bil všeč!

Tina 6. b

Tehnični dan mi je bil zelo všeč. Naučila sem se veliko novih stvari ─ da ne objavljamo intimnih slik, kaj naredimo, če nas kdo na spletu izsiljuje, srečanje s tujcem opraviš le z odraslo osebo, da ne hodimo v tuje hiše, da ne zaupamo tistim, ki smo jih spoznali na spletu, saj se lahko na spletu lažejo … Upam, da bomo imeli še kak podoben dan.

Galina 6. b

Izvedel sem veliko novih stvari o varni rabi interneta. Izvedel sem tudi, kaj narediš, če začneš prejemati  neprimerna sporočila. Tehnični dan mi je bil zelo všeč.

Kristjan 6. b

Bilo mi je všeč. Naučili so nas, katera gesla so slaba in katera dobra.

Marko 6. b

V torek smo imeli zelo zanimiv tehnični dan. Imeli smo različne delavnice. Ustvarili smo si varno kodo oziroma geslo. Ogledali smo si tudi kratke filmčke in se o njih pogovarjali. Naučili smo se, da ne smeš kar vsega objavljati, da ne smemo zaupati ljudem, ki jih spoznamo na spletu, kaj naredimo, če kdo pošilja neprimerno vsebino in komentarje. Spoznala sem, da internet ni varen, zato moramo biti previdni.

Saša 6. b

Tehnični dan mi je bil zelo dober, saj se ugotovil, da mi starši ne govorijo brezveze, da ne smem biti na družabnih omrežjih. Veliko smo se pogovarjali, kaj se ti lahko zgodi in bil sem zgrožen.

Gašpe r, 6. b

Dostopnost