Skoči na glavno vsebino

V tednu pred počitnicami smo se v tretjem oddelku podaljšanega bivanja, kjer sta združena 1. c in 1. č razred, lotili izdelave namiznih lutk iz odpadnega materiala. Uporabili smo plastenke, časopisni papir, ostanke blaga, kamenje, volno in lesene palčke. Vsak otrok je lutko oblikoval, oblekel in okrasil po svojih željah. Nastale so zelo zanimive in živahne lutke, ki so jih otroci po počitnicah uporabili pri dramatizaciji pravljice oz. gledališki predstavi po svojem scenariju. Njihove misli in utrinke si lahko ogledate spodaj.

Nina Facković

 

VALENTINA: Ko sem izdelovala lutko, sem se zabavala. Lutka mi je všeč, ker ima kiklico in ogrinjalo in zato, ker se ji premikajo roke. Najbolj všeč mi je bila Elzina in Anina predstava.

NEŽA R.:  Najbolj všeč mi je bilo izdelovanje lutke, ker se lahko premika in ker smo jo naredili iz različnih stvari in ker smo vsi na koncu nastopali z njimi. Všeč so mi bile vse lutke.

BRINA: Še najbolj všeč mi je bilo izdelovanje lutke in ko smo ji delali lase. Pa tudi to, da sem lahko imela roza rokave in Elzino oblekico, nato pa sem tudi nastopala kot ona.

ARIELA: Pri lutki sta mi bila najbolj všeč plašč in obleka. Zanimivi pa so tudi laski.

  

Dostopnost