Skoči na glavno vsebino
V ponedeljek, 5. 10. 2015, smo se učenci osmih razredov odpravili v Kulturni dom Krško, kjer se je pričel naš kulturni dan.
Najprej smo si ogledali film Zeleno kolo. Skozi film smo spoznali običaje islamske vere. Po filmu smo se razdelili v skupine in reševali učne liste. Kasneje nam je gospod Žiga zastavil kar nekaj vprašanj o filmu. Okoli enajste ure smo se vrnili v šolo, kjer smo se še malo pogovorili o filmu in napisali obnovo. Kulturni dan je bil super, saj smo se naučili veliko novega.
Taja Kukavica, 8. b
V ponedeljek, 5.10.2015, smo se osmošolci odpravili v Kulturni dom Krško. Tam smo si ogledali film Zeleno kolo. V njem igra deklica Vadžda , ki živi v muslimanski državi Arabiji. Film govori o njenem življenju in kako sta z njenim prijateljem pripravljena narediti vse, da bi deklica dobila kolo, vendar tam dekleta niso enakopravna fantom in ne smejo voziti kolesa. Film se nama je zdel zanimiv, poučen in sedaj drugače gledamo na življenje. Po ogledu filma smo se razdelili v skupine po pet ali šest učencev. Vsaka skupina je dobila listek z vprašanji, na katera smo tudi odgovorili. Za tem smo se odpravili proti šoli, kjer smo pojedli malico in nadaljevali kulturni dan.
Kaja Germovšek in Klara Kranjc, 8. a
Dostopnost