Skoči na glavno vsebino

Danes je prišlo na šolo društvo Po pasje. Predstavili so nam, kako skrbeti za kužka. Twix in Kara sta nam pokazala veliko trikcev. Povedali so nam tudi, da moramo za kužka skrbeti in se z njim igrati. Izvedela sem, da psi ne vidijo zelene in rdeče barve. Svoje psičke lahko naučimo trikcev. Psov ne smemo podkupovati, ampak mu dati nagrado za opravljeno delo. Preden ga pobožamo, moramo iztegniti roko, da nas povoha in vprašati lastnika, če ga lahko pobožamo. Svojega psa bom naučila kakšen trik.

Živa Radej, 5. č

Danes smo izvedeli, da moramo pse redno umivati. Če jih ne bi umivali, bi lahko dobili klope, bolhe … Psi imajo boljši voh kot ljudje, imajo pa slabši vid kot mi. Mi vidimo rdečo in zeleno bravo, psi pa to vidijo kot sivino. Najraje imajo trike. Če želimo kakšnega kužka pobožati, moramo najprej lastnika vprašati, če nam to dovoli. Stegnemo roko, da nas povoha in malo počakamo, potem pa ga lahko božamo. Paziti moramo, da jih ne božamo po brkih.

Rene Pacal Golob, 5. č

V ponedeljek, 5. 2. 2018, so v šolo prišli kužki in njuna lastnika. Natančneje v šolsko plesno dvorano. Ko se je začela predura, smo tudi peti razredi odšli v plesno dvorano. Povedali so nam, da imajo kužki slab vid in da ne vidijo zelene in rdeče barve. Namesto tega vidijo sivo. Imajo pa dobro razvita sluh in voh. Po preduri smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je učila pravilno božati kužke, druga pa trikov.

Anamarija Pavc, 5. č

Predavanje o psih je bilo zelo poučno. Predstavili so nam nekaj trikov s psi in nas naučili pristopov do njih. Predstavili so nam tudi njihova čutila ter nam povedali, kje jih ne smemo božati. Povedali so, da so lovskim  psom rezali repe, nekaterim pa tudi ušesa. Repe so rezali zato, da si jih ne bi poškodovali.

Jan Špiler, 5. č

Danes je na šolo prišla skupina Po pasje. Predstavili so nam različne dejavnosti s psi. Najprej so nam predstavili, kako je treba ravnati s kužki in nam povedali, kaj psi potrebujejo za preživetje. Psoma je bilo ime Twix in Kara. Pokazali so nam različne trike, kot so skakanje skozi obroč, osmico, zvonjenje. Bilo mi je zelo zanimivo.

Jan Fritz, 5. č

V ponedeljek, 5. 2. 2018, smo imeli preduro in prvo uro Po pasje. Mene preduro ni bilo, saj sem bil pri zobozdravniku. Najprej smo ponovili pravila, nato pa smo se razdelili v dve skupini. V skupini, v kateri sem bil jaz, smo po pravilih, v paru pobožali psičko Karo. Čez približno 15 min smo se zamenjali. Ko smo se zamenjali, je psiček Tvix z njegovim lastnikom delal različne trike in nam razlagal o delanju trikov s psom, na koncu smo videli s pomočjo telefona, kako vidi pes. Ta ura mi je bila zelo zanimiva. Upam, da bi bila še kakšna takšna ura.

Sven Klenovšek, 5. č

 

Dostopnost