Skoči na glavno vsebino

Šestošolci smo na začetku karantene dobili nalogo pri naravoslovju, da si naredimo lasten vrtiček, če imamo to možnost. Jaz sem takoj pričela in posadila semena bučk, ki mi jih je dal moj dedi. Najprej sem jih dala v plastične lončke napolnjene s papirnatimi robčki. Bučke sem zalivala skoraj vsak dan, ko je bilo potrebno. Po skoraj treh tednih pa sem jih posadila v lončke z zemljico. Sedaj jih imam v garaži in jih ob sončnih dneh dam ven na sonček.

  Manca Avsec, 6. a

 

Pred velikonočnimi prazniki sem babici pomagala na vrtu. Posejali in posadili sva veliko različne zelenjave, nekaj semen pa sem posejala v manjše posodice in odnesla domov. Doma sem jih postavila na naš sončni balkon in jih pridno zalivala. Najprej je iz zemlje pokukala redkvica, nato pa ji je sledila čebula. Ko sem že mislila, da ostala semena ne bodo vzkalila, je kar čez noč zrasel fižol, naslednji dan pa še korenček. Solata in peteršilj pa nista hotela zrasti.

Ker so imele rastline že bolj malo prostora, sem jih pri drugi babici posadila na vrt. Najprej sva zrahljali zemljo. Potem sem naredila jamice, jih zalila z vodo in vanje položila moje sadike. Zagrnila sem jih z zemljo in jih zalila. Zdaj komaj čakam, da bodo moje rastline zrastle.

Lina Hrženjak, 6. a

Dostopnost