Skoči na glavno vsebino
V torek, 6. 10. 2015, smo imeli sedmošolci kulturni dan. Začeli smo z ogledom enourne risanke, posnete po Trdinovih Bajkah in povestih o Gorjancih.
Predstavljenih je bilo osem najbolj znanih. Dobili smo učne liste, na katerih so bile naloge, vezane na risanko. Rešili smo jih skupaj z učiteljico. Nato smo se razdelili v skupine. Vsaka skupina je dobila še dodaten učni list, potem pa nam je učiteljica razdelila liste z življenjepisom Janeza Trdine, s pomočjo katerega smo rešili učni list. Bilo je zelo zabavno! Po končanem delu smo začeli brati zgodbo o Martinu Krpanu. Vsi smo prišli na vrsto za branje. Knjiga je bila zelo zanimiva. Bilo je odlično in že se veseliva naslednjega kulturnega dne.
Hana Habinc in Eva Šribar, 7. c
V torek, 6. oktobra 2015, smo sedmošolci podoživljali prvo domače branje, in sicer s kulturnim dnem. Najbrž smo bili vsi v položaju, ki ti pravi: »Ja, kako bo pa to potekalo?« A ko se je začelo, so izginili vsi dvomi. Začeli smo z enim največjih pisateljev, ki je tudi napisal prvo slovensko pripovedko. To je bil Fran Levstik s svojo pripovedko Martin Krpan. V prvih dveh urah smo Martina Krpana prebrali v celoti. In to kar mi učenci, da je bilo branje še bolj zanimivo. Po branju smo se pogovarjali o vsebini in jo pisno poglobili ter s tem svoje znanje še nadgradili. Sledilo pa je domače branje, ki smo ga opravili kar v šoli, in sicer tako, da smo si ogledali risanko Bajke in povesti o Gorjancih, ki je nastala po istoimenski knjigi Janeza Trdine. Pisatelj je namreč vanjo strnil vse bajke in povesti o Gorjancih. Ko smo si pogledali nadvse zabaven in zanimiv posnetek, smo svoje znanje utrdili še z učnim listom. Domov smo se verjetno vsi vrnili z občutkom: »Zakaj nas je sploh skrbelo?« in z veliko merico pričakovanja, saj danes zagotovo nismo zadnjič slišali za bajke.
Eva Prša, 7. a
Dostopnost