Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek smo se šestošolci odpravili v zimsko šolo v naravi. Vozili smo se tri ure in srečno prispeli v Cerkno. Ko smo prispeli, smo najprej pojedli malico, nato pa odšli na smučišče. Tam smo se razdelili v skupine in nato po skupinah krenili vsak po svoje. Nato je sledilo kosilo, nato pa še malo smuke. Po končanem smučanju smo se odpravili v hotel, se tam uredili za večerjo, zvečer pa odšli še v muzej pustnih mask.

Sara, Patricija, Lara in Maruša Eva, 6. a

Zgodaj zjutraj, ko so še mnogi spali, smo se vsi 6. razredi odpravili v zimsko šolo v naravi v Cerkno. Pospravili smo kovčke na avtobus in se odpeljali. Končno smo prispeli na smučišče, kjer je bilo vse popolno, najbolj pa mi je bila všeč sedežnica. Že je bilo na vrsti kosilo, ki smo ga vsi komaj čakali, ker smo bili že zeloooo lačni. Kosilo je bilo zelo okusno, imeli smo makarone. Nato smo še smučali eno uro in odšli v sobe, ki se odklenejo s kartico. V sobi mi je zelo všeč, še posebej, ker sem s Tajo, Manuello in Nastjo.

Marisa, 6. a

V ponedeljek zvečer so nam člani Društva Laufarija Cerkno pokazali maske laufarske družine in opisali njihov pustni običaj. Maske so bile iz lipovega lesa in so predstavljale različne like. Najbolj smešni maski sta bili Ta pijan in Ta pijana. Nekatere maske so bile zelo težke. Tudi kostumi so bili narejeni iz naravnih materialov – živalske kože, peres, bršljana, smreke, ličkanja …Predstavitev je bila zelo zanimiva in veliko novega smo izvedeli o laufarjih.  

Vanja, Nika, Lina, Sanjin, Tadej in Enej, 6. c

Dostopnost