Skoči na glavno vsebino
V petek, 9. 10., zjutraj smo se petošolci odpravili na Bohor. Pred šolo smo počakali na avtobus. Med potjo smo opazovali okolico. Prispeli smo do Jablanc in se razgledali po bližnji okolici. Učitelji so nam podali nekaj navodil in potem smo se odpravili peš na Bohor.
Pot je bila kar utrujajoča, zato smo med potjo delali krajše postanke. In končno, prišli smo na vrh, kjer je bil čudovit razgled. Žal so ga delno zakrivali oblaki. Šli smo v planinsko kočo, se tam najedli, nato pa se odšli ven igrat. Pred kočo smo našli gugalnico za več oseb. Bilo je prav zabavno, saj smo fantje gugali dekleta, nato pa so še one poganjale nas. Čas je hitro minil, zato smo se morali odpraviti v dolino. Pot nazaj je bila bolj zabavna, a težja, saj nam je prste »nabijalo« v čevlje. V dolini nas je že čakal avtobus. Utrujeni smo se odpeljali nazaj k šoli. Za nami je bil res lep športni dan.
Jan Kuselj, 5. b

IN ŠE NEKAJ VTISOV:

Že ko sem prehodila nekaj korakov, sem začutila, da bo to dolga in strma pot. Ampak če si v družbi svojih prijateljev, je pot veliko krajša in manj strma, kot se ti zdi.
Lara, 5. b
Med potjo sem se pogovarjal s prijatelji. Videl sem tudi pravo rdečo mušnico.
Xhenis, 5. b
Ko sem hodila na Bohor sem uživala v lepi pokrajini.
Kara, 5. b
Na poti smo videli veliko močeradov. Ko sem se prebila čez kamenje in mimo dreves, sem videla naš cilj, kočo na Bohorju.
Nastja, 5. b
Na vrhu smo se lahko vpisali v planinsko knjigo.
Taja, 5. b
Najbolj mi je ostala v spominu velika gugalnica pri planinski koči. Veliko smo se gugali.
Vjosa, 5. b
Tam sem se res naužila svežega zraka in se veselo družila s prijatelji. Tudi pot proti domu mi je bila všeč, saj sem se drsala po spolzkih kamnih in se prijemala dreves. Nabrala sem tudi nekaj kostanja, ki smo ga doma spekli.
Lina, 5. b
Upam, da bom še kdaj odšla na Bohor z družino.
Maša A., 5. b
Zame je bil res zanimiv in prečudovit dan.
Maša R., 5. b
Dostopnost