21. 11. 2016 – Ponovno v šoli

21. 11. 2016 – Ponovno v šoli

Danes smo po dveh mesecih končno spet stopili skozi vrata naše prenovljene šole. Zjutraj smo se zbrali v telovadnici, kjer nas je pozdravila gospa ravnateljica in spregovorila nekaj besed o pomenu učenja. Kmalu smo se po čudovito obnovljeni šoli sprehodili do matične učilnice, nato pa smo po urniku nadaljevali s poukom. Veliko je spremenjenega ter prenovljenega, nekaj pohištva je tudi zamenjanega. Naša šola je po mojem mnenju lepa. Vesela sem, da bom zadnje mesece svojega osnovnošolskega izobraževanja preživela v lepo urejeni šoli.

                                                                                     Špela Plestenjak, 9. a

Danes zjutraj nas je v veliki telovadnici prenovljene šole pričakala gospa ravnateljica in nam podala nekaj osnovnih navodil. Nato smo se odpravili v matične učilnice, kjer smo dobili še nekaj dodatnih informacij. Kmalu se je začel pouk, ki je že potekal v manjših učnih skupinah. Učilnice in hodniki se mi zdijo svetli in prijetni, tla so modra z rumenimi dekoracijami, vrata pa so rumena. V nekaterih učilnicah je nova celo oprema. Šola je sedaj resnično lepa.

                                                                                        Luka Gorjan, 9. b

Danes smo se po dveh mesecih in pol vrnili v prenovljene prostore naše šole. Mavrično prenovljeno višjo stopnjo je zopet napolnilo veselje in radost učencev. Sama sem radovedno stopala po šoli in si ogledovala spremembe. Zavedam se, da je potrebno skrbeti, da bo naša šola ostala čista in nova. Veselim se vsega novega znanja, ki ga bom pridobila v teh prostorih.

                                                                            Taja Kukavica, 9. b

V ponedeljek smo se učenci predmetne stopnje in 5. č preselili iz nadomestnih lokacij nazaj v prenovljeno šolo. Ob 7.30 smo se zbrali na šolskem dvorišču in se odpravili v veliko telovadnico. Tam nas je pozdravila ravnateljica s svojim govorom. Ker vse še ni bilo na svojem mestu, smo učenci učiteljem pomagali pri ponovni selitvi na predmetno stopnjo. V obnovljeni šoli se počutim dobro, ampak na barve tal in vrat se moram še privaditi. Upam, da bom tu preživel veliko lepih trenutkov in čim dlje užival v belini sten.

 Enej Trampuš, 9. c

Danes smo po dolgem času spet prišli v šolo. Najprej smo se zbrali na dvorišču šole, nato pa smo se napotili v telovadnico. Tam smo poslušali govor gospe ravnateljice, nato pa odšli v razrede in pogledali še druge učilnice. Najbolj pa se mi je vtisnilo v spomin, ko smo za dobrodošlico dobili čokoladne krofe. Prvi šolski dan na višji stopnji naše šole je bil nepozaben. Vsi prenovljeni prostori  so zelo lepi.

Tomi Bajc, 6. b

 

29. 9. 2016 – Male sive celice

29. 9. 2016 – Male sive celice

Po koncu pouka, ko gre večina učencev le še na kosilo in potem domov, smo se vsi tekmovalci Malih sivih celic zbrali pri šolski avtobusni postaji. Nato smo se s šolskim kombijem odpeljali proti Sevnici. Sledil je sprejem v šoli, krajši program, nagovor in pozdrav ravnateljice ter novega voditelja. Po sprejemu smo odšli v učilnice, kjer nas je čakal pisni del. Pisali smo 20 minut. Ko smo končali, nas je čakala malica. Sledil je krajši glasbeni program in ogled filma Prepovedana ljubezen. Po filmu je sledila razglasitev rezultatov. Šli so od osmega mesta proti prvemu, mi pa smo bili napeti kot strune. In smo izvedeli, da smo zmagali. Bili smo zelo presenečeni in začudeni ter zelo veseli. Sledil je še ustni del kviza. Pomerili smo se z OŠ Ribnica. Tudi tu smo zmagali s prednostjo sedmih točk. Po ustnem delu so nas še slikali, Luko in Evo pa je čakal intervju. Ko je bilo vsega konec, smo odšli še na sladoled ter se odpeljali nazaj proti domu. Dan bo ostal v prijetnem spominu.

Nina Dvoršak, 7. b

V četrtek, 22. septembra 2016, smo se odpravili v Sevnico. V kombi je sedlo šest učencev, razporejenih v dve ekipi. Zakaj ekipi? Ker smo se odpravljali na tekmovanje za regijski predizbor Malih  sivih celic. Našo ekipo smo sestavljali jaz, Nina in Luka. Najprej smo odšli v učilnico E, kjer smo odpisali pisni del, nato pa v jedilnici čakali na rezultate. Čeprav nas je sevniška šola zabavala s svojim programom, sem bila zelo napeta in sem komaj čakala rezultate. Bili smo prvi, osvojili smo največ točk in vstopili v ustni del tekmovanja. Že v začetku so nam dodelili nekaj točk glede na rezultat pri testu. Mi smo jih dobili 8, naši nasprotniki pa 1. Vsaka ekipa je izbrala štiri vprašanja:  evropske prestolnice, snovi, branje in sladice. Na vsa smo odgovorili pravilno, premagali nasprotnike in se uvrstili v oddajo, ki se bo snemala 11. oktobra 2016. Že komaj čakamo!

Eva Prša, 8. a

Dostopnost