Skoči na glavno vsebino

1. 9. 2022 – Gremo v šolo

… dva meseca počitnic sta minila, kot bi tlesknil s prstom. September je ponovno tu, dnevi postajajo krajši, narava se barva v jesenske barve, šolske torbe so pripravljene …

Tako prisrčno sta nas tokrat na prvi šolski dan po radijskem zvočniku pozdravila osmošolca Mija Krulc in Kristan Pangrič Fridl. Poletje je zares zelo hitro minilo, prehitro, za mnoge. In že se spogledujemo z novimi izzivi, tudi na šoli, kot nas je nagovorila naša gospa ravnateljica – Valentina Gerjevič – in poudarila naslednje:

In kaj bo prednostna naloga naše šole? Zagotovo znanje, dobra klima, prijazni in spoštljivi odnosi, odgovornost … V šolo ne hodimo samo zato, da se učimo, pridobivamo znanje in spoznavamo nove stvari. Pridobivamo tudi druge vrste izkušenj. Tiste, ki so vezane na spoštovanje drug drugega, na solidarnost in sprejemanje drugačnosti. Prav te vrednote doprinesejo k dobri šolski klimi in dobrim medsebojnim odnosom. Zato smo se v šoli odločili, da bomo v prihajajočem šolskem letu tem temam namenili več pozornosti. Skozi vse šolsko leto bodo potekale različne aktivnosti, ki se bodo dotikale odpravljanja medvrstniškega nasilja, potekali bodo različni projekti, ki bodo krepili medsebojno povezanost učencev in zaposlenih na šoli. K aktivnemu sodelovanju boste povabljeni tudi vi učenci in vaši starši, saj si želimo, da je šola prostor medsebojnega dialoga, kjer lahko vsak na spoštljiv način izrazi svoje mnenje in je slišan. Ker bo SPODBUJANJE DOBRE ŠOLSKE KLIME IN POZITIVNIH MEDOSEBNIH ODNOSOV letos naša prednostna naloga, vas k sodelovanju vabimo že danes in pa v sledečih dneh.   

/…/

Želim vam prijeten dan ter uspešno  novo šol. leto!

Na spletni strani Posavskega obzornika pa si lahko ogledate utrinek Sprejema letošnjih prvošolcev.

                                                                                                          Bernarda Kunej

Dostopnost