Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni!

Me kdo pozna?

Sem lepo, predrzno, domišljavo in spogledljivo dekle. Noben moški se mi ne more upreti.

Tako sem na enem plesu očarala prav vsakega moškega.

A le skrivnostni in očarljivi mladenič je osvojil moje srce.

Plesala sva dolgo … Niti grmenje in veter naju nista ustavila … Vrtela sva se dolgo in dolgo … Vse dokler nisva izginila v vrtincu Ljubljanice.

Kdo ve, mogoče je bila to cena za mojo domišljavost in predrznost!

Le kdo sem?

 

 

 

 

Kulturni dan, ki ga praznujemo, 8. 2., smo letos proslavili na poseben način. Zjutraj nas je učiteljica pozdravila na ZOOMU. Nato smo se pogovorili o poteku dneva. Učiteljica nas je razdelila v skupine z nalogo, da sestavimo miselni vzorec o Francetu Prešernu. Ko smo se ponovno zbrali, smo skupaj pogledali proslavo, ki so jo pripravili učenci in učitelji naše šole. Najbolj mi je bilo zanimivo, ko so učenci pripovedovali o Prešernovem življenju. Potem smo brali vnaprej pripravljene pesmi našega najboljšega pesnika. Poslovili smo se in odhiteli opravljati zanimive naloge, ki nam jih je učiteljica pripravila.

In katere naloge sem opravila?

Našemila sem se v Urško iz Povodnega moža. Pripravila sem Prešernove kroglice. Pogledala sem predstavo, prisluhnila pesmi o Povodnem možu. Naredila sem knjižno kazalo. Naučila sem se novi ples na pesem Five song.

Prebrala sem pesem Povodni mož ter pesem Ledene rože, ki jo je napisal Prešernov nagrajenec Feri Lainšček.

Ker je še veliko zanimivih nalog, bom zagotovo čez vikend še kakšno opravila … ter se s starši podala na neko od Dalmatinovih poteh.

DALMATINOVA POHODNA POT

Irena Jović, 4. c

Dostopnost