Skoči na glavno vsebino

V sredo, 13. 14. 2022, je na naši šoli potekal FIT DAN. Učitelji so izvedli ure po FIT pedagogiki – učenje v gibanju. Na zanimiv način so utrjevali snov in se ob tem še gibali.

Temelj Fit pedagogike je razvijati in ustvarjati učenje skozi gibanje in skozi igro. Ko se otroci skozi igro učijo gibati, se hkrati skozi gibanje učijo. S tem rastejo v sposobnejše osebe, izzivajo svojo ustvarjalnost in se pri iskanju rešitev učijo razmišljati (Barbara Konda, 2018).

Otrokom je bilo ponujeno  fit jutranje športanje, fit aktivni sprehod, aktivnosti v  fit kotičkih, fit hodniki,  fit gibalne  minute, hitre stimulacije, fit aktivno sedenje. Pri izvedbi Fit dneva nam je strokovno podporo nudila avtorica projekta Fit Slovenija Barbara Konda, univ. dipl. fiziologinja, ki je fit aktivnosti tudi neposredno spremljala ter vse izvajalce fit dneva pohvalila  za profesionalno izvedene dejavnosti.

V sredo, 13. aprila, smo učenci učne skupine 9/2 pri slovenščini imeli fit uro. Utrjevali smo besedne vrste s fit metodo kompliment  in fit aktivni baloni. Med uro so nas obiskali gospa ravnateljica, pomočnica ter gospa Barbara Konda, ki nam je povedala še nekaj načinov fit metod. Obiskala sta nas tudi učitelja iz Beograda. Fit metode so zelo zabavne, saj popestrijo ure pouka.

Noelle, 9. c

Metodi sta se mi zdeli zanimivi, saj se z gibanjem lažje učim in si več zapomnim. Učenje je zabavnejše, zanimivejše. Gospa Barbara Konda nam je svetovala različne metode, kot npr. balon v zraku.

                                                                                                                      Maša, 9. a

Super mi je bilo, ko smo računali in smo bili omejeni s časom. Lahko smo ugotovili, kdo je prvi končal – tistemu verjetno zelo dobro »leži« matematika.

Aleksander, 2. č

 

Včeraj je bil super dan. Všeč mi je bilo, da nisem le sedela na stolu. Bilo je drugače kot vsak dan. Veliko smo športali. Odšli smo v sadovnjak. Želim si, da bi lahko še kdaj imeli tak dan. Delali smo Vedeževalca in z njim računali. Z lončki smo lovili papirčke. V sadovnjaku smo se igrali Vsi bežimo, vsi lovimo. Bilo mi je zelo zabavno. Bil je lep sončen dan za super Fit dan.

Lara, 3. č

Super mi je bilo, ker smo se učili skozi igro.

Leja, 2. č

Včeraj je bil FIT dan. Bilo je super. Pri naravoslovju smo  igrali kolone in koncentracijo. Obiskali so  nas tudi drugi učitelji in učitelji iz  Srbije. Pri matematiki pa smo imeli fit nogomet.

Ela, 6. č

V sredo, 13. 4. 2022, je na naši šoli potekal FIT DAN. Fit ure se mi zdijo zelo koristne za naše delovanje možganov predvsem zato, ker se še malo razgibamo. Pri matematiki smo imeli fit nogomet, ki je bil zelo zabaven. Pri slovenščini pa smo z metodo kompliment ponovili besedne vrste. Takšne ure so mi zelo všeč in upam, da jih bo še več.

Ana, 6. c

Všeč mi je bilo izdelovati Vedeževalca, zraven smo športali in urili poštevanko. Vedno, kadar imamo učenje z gibanjem ob glasbi, mi je všeč.

Nika, 3. b

Odlična igra je bila FAM KOKICE.

Ula, 2. č

Dan je potekal drugače, saj je bil fit dan. Pri pouku smo izvajali različne aktivnosti in  z njimi ponavljali snov. Fit dan  mi je bil zelo všeč in upam, da se bo še kdaj ponovil.

Ariela, 6. č

Meni se fit ure zdijo zanimive ter zabavne, saj podpirajo tudi delovanje desne polovice možganov. Stvari si bolj preprosto zapomniš, ker si stalno v gibanju. Želim si, da bi bile ure še naprej tako zabavne, kot so.

Neja, 6. a

Zelo smo bili veseli ustvarjanja pri matematiki.

Maja, 3. b

Fit ure so mi zelo všeč, ker se pri njih gibamo, zabavamo in učimo. Všeč mi je, kadar delamo v paru. Upam, da bomo to večkrat ponovili.

Živa, 6. c

Fit ure so zelo zabavne, saj se je po dolgi uri dobro malo pretegniti in razgibati. Učiteljice nam pripravijo različne dejavnosti.

Valentina, 6. b in Manca, 8. a

Včeraj je bil drugačen dan. Zelo mi je bil všeč, ker smo se veliko gibali. Vse ure so potekale čisto drugače kot po navadi. Rada bi, da je tak dan večkrat. Naredili smo veliko zabavnih stvari. Učiteljica nas je peljala v sadovnjak. Rada bi vedela, kdo se je spomnil fit dneva?

Iva, 3. č

Fit dan mi je bil všeč, ker smo se cel dan gibali in delali naloge. Pri slovenščini smo se lovili, pri matematiki pa igrali fit nogomet. Zelo mi j bilo všeč in komaj čakam, da vse spet ponovimo.

Tara, 6. b

Najbolj mi je bil všeč po izdelavi »matematični žur«.

Matija Anže, 3. b

Želim si, da bi bili odmori daljši. Pri fit dnevu mi ni bilo všeč, da sem moral stati in pisati. Všeč mi je, da smo se lahko zunaj igrali.

Jakob, 3. č

Včeraj je bilo zanimivo, ker je bil fit dan. Všeč mi je bilo športno obnašanje v razredu. Želim, da bi bilo še vsak dan tako.

Val, 3. č

Dostopnost