Skoči na glavno vsebino

Tretja etapa kolesarske dirke po Sloveniji je potekala po Posavju. Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško smo se za veliki športni dogodek temeljito pripravili. Pripravili smo navijaške rekvizite, določili mesta, kjer bodo naši učenci navijali in opazovali dirko. Za najmlajše učence smo pripravili navijaški prostor na krožiščem pod osnovno šolo. Učenci 2. b in 4. b razreda so si izbrali navijaški prostor na Bučerci. Naši devetošolci pa so imeli športni dan. Razdeljeni so bili v dve skupini. Prva skupina se je s kolesi odpeljala na štart dirke v Brežice, druga skupina pa je imela pohod na Grmado. Pred začetkom dirke pa smo se spustili na navijaški prostor pri Treh lučkah.

V veliko pomoč pri pripravi dogodka nam je bila Občina Krško in Center za podjetništvo in turizem Krško, ki sta nam podarila navijaške rekvizite. Velik športni dogodek v Posavju je zelo dobro uspel.

Našim učencem, ki so skupaj s številnimi navijači ob progi v enkratnem vzdušju dokazali, da si želimo še takšnih dogodkov. Veselimo se že naslednjega leta, ko upamo, da bomo v naših krajih spet gostili kolesarsko dirko po Sloveniji.

Anton Zakšek

Dostopnost