Skoči na glavno vsebino

Danes smo imeli naravoslovni dan. Vsi v razredu smo se zelo zabavali. Zjutraj smo nekateri prišli na preduro, ker smo imeli Ustvarjalnice – ustvarili smo zimsko sliko.

Nato so se nam pridružili ostali sošolci. Izvedli smo testiranje. Ogledali smo si tudi krajši film o čebelah. Sledile so priprave na slovenski zajtrk. Praznično smo okrasili mize s prtički, z rožicami in s prižganimi svečkami. Nato smo v prijetnem vzdušju kulturno pojedli zajtrk – kruh, maslo, med, mleko, jabolko. Vmes smo prisluhnili radijski oddaji, ki so jo pripravili učenci 7. b razreda. Oglasila se je tudi gospa ravnateljica.

Potem smo se v dvojicah igrali družabno, namizno igro – ob kateri smo se ozaveščali o pomenu zdrave prehrane in gibanja. Sledil je najboljši del dneva – priprava sadne solate. Vsak izmed nas je prinesel en sadež. Te smo narezali in vse skupaj zmešali v veliki posodi. Učiteljica nam je sadno solato razdelila v skodelice, ki smo jih prinesli od doma. Dodali smo še smetano in pisane mrvice ter okrasne dežničke.  Po posladku smo pospravili razred ter se odpravili v park Jurija Dalmatina, kjer smo se s pomočjo zemljevida in kompasov orientirali. Ko smo končali s to nalogo, smo se igrali našo priljubljeno igro Jelečkinje, barjačkinje.

V parku smo tudi ustvarjali. Razdelili smo se v skupine ter smo iz naravnih materialov oblikovali sadeže in zelenjavo. Tako smo ustvarili mini tržnice, katere so obiskali sošolci z nalogo, da ugibajo kateri sadež oz. zelenjavo smo oblikovali.

Po prihodu v razred nam je Alen, ki je bil učenec tedna, predstavil svoj hobi – šah. Z zanimanjem smo mu prisluhnili.

Pogovorili smo se še o pomembnosti vsakodnevnega uživanja raznovrstnega sadja in zelenjave in smo pričeli z enotedenskim projektnim delom. Vsak dan bomo v razpredelnico vpisovali, katero sadje in zelenjavo smo pojedli. Trudili se bomo, da zaužijemo čim več vitaminov.

Vsem nam je bil dan všeč in upamo, da bo takšnih dni še več.

Zarja, Tjara in Teodora, 5. č

Dostopnost