Skoči na glavno vsebino

6. Mednarodno tekmovanje v hitrostnem računanju Brainobrain

Čeprav nas je lansko leto 2020 presenetilo na sto in en način ter nam načrte obrnilo popolnoma na glavo, pa je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive!

Domen Šonc je računal na 4. stopnji in se uril v mentalnem seštevanju in sočasnem odštevanju ter množenju. Din Mujakić pa je že na 8. stopnji, predzadnji stopnji Brainobran akademije in je sešteval štirimestna števila, množil dvomestna z dvomestnimi, delil štirimestna števila z dvomestnimi in hitrostno sešteval decimalke. To vse zmoreta ta dva junaka in sta zasluženo posegla po zlatem odličju.

Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja pa naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo namreč kar okoli 25.000. Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini Brainobraina. Tudi slovenski udeleženci so kljub nenavadnim in napornim okoliščinam šolanja na daljavo in občasne brezvoljnosti pokazali ogromno poguma in motivacije. Že samo število udeležencev pove dovolj – gre za eno izmed največjih mednarodnih online tekmovanj na svetu.

Brainobrain Krško
Trenerki Alenka Hriberšek in Suzana Šoštarič

Dostopnost