Skoči na glavno vsebino

Danes smo imeli v 5. c čisto nenavaden zoom. Na video uri smo bili oblečeni v čarovnice in čarovnike. Video ura mi je bila zelo všeč, saj smo v skupinah naredili napoj proti coroni. Upam, da bomo imeli še kdaj takšen zoom.

Ana Omerzu

Danes smo na video učni uri imeli čarovniško uro. Spremenili smo se v čarovnice, čarovnike in čarovniške pomočnike. Pripravljali smo recept za čarovniški korona napoj. Bili smo razdeljeni po skupinah in vsaka skupina je posebej pripravila  svoj recept in naštevala sestavine za napoj proti koronavirusu. Bilo je zelo zabavno.

Korona napoj

Sestavine:

– razkužilo,  šumeča tableta, soda bikarbona,  cedevita, cink, C vitamin, D vitamin, A vitamin, kis, žabje oko, netopirjev zob, mačji rep, polžja slina, mišja dlaka, žabja koža, kačja slina, netopirjeva kri, pajkova mreža, strupene morske alge, mačja dlaka, bučna semena, čebula, česen, cimet, med, milo.

Opis in delovanje napoja:

Napoj se skuha tako, da vse sestavine vržemo v velik čarovniški lonec in ga postavimo na ogenj. Iz lonca se začne močno kaditi in neznansko smrdeti. Ko vsebina zavre, je napoj skuhan. Odstavimo ga, ohladimo in spravimo v majhne stekleničke. Zaužijemo ga in tako bo koronavirus pregnan.

Napoj ima tak učinek, da ko ga popiješ, si zaščiten pred koronavirusom. Če pa si že obolel z njim, te ta napoj reši in ozdravi.

Živa Hriberšek, 5. c

 

Dostopnost