Skoči na glavno vsebino

V tem zares nenavadnem času se naše oko ozira po knjižni polici doma, v šolski knjižnici, učilnici … Na njej vabijo Poezije, da jih vzamemo v roke in jih prelistamo, preberemo morda kakšen verz v njih. Dr. France Prešeren, ki velja za našega največjega slovenskega pesnika, je bil velik poet, pokončni človek svojega časa, čeprav za mnoge še danes nerazumljiv. Ves čas je hrepenel po nečem višjem, kot mi, danes – upamo na boljše čase … Z roko v roki …

Pa vendarle smo v naših šolskih klopeh tudi opazili Prešerna (Luka Filipiča iz 9. c) in dve radovedni ter igrivi osnovnošolki (Tinkaro Kranjčevič iz 9. c in Tino Štorman iz 8. b), ki bi radi še marsikaj izvedeli od našega pesnika … V radijski oddaji jima je povedal o svojih muzah, neuslišanih ljubeznih, o prijateljih in celo to, da OŠ Jurija Dalmatina Krško prav letos praznuje 50. rojstni dan.

Ob koncu pa nas je kot vedno popeljala v proste dni in prihajajoči praznični dan naša gospa ravnateljica. Zaplesale pa so tudi sedmošolke in devetošolke pod mentorstvom ge. Maje Arnšek Lončar (plesni nastop 9. r., plesni nastop 7. r.).

Vsem vam pa v torek, 8. februarja, želimo prijeten in navdihujoč SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK … Z lepo slovensko besedo …                                                                                           

                                                                                                                                                    Bernarda Kunej

Zgodbo lahko povemo ne samo z branjem in pisanjem, ampak tudi s plesom. In to smo storile me, v okviru izbirnega predmeta Ljudski plesi. Naša točka ponazarja dve dekleti in ”butlerja” oz. strežnika, ki so najprej zelo formalni, kmalu pa se njihovo druženje prelevi v zabavo. To smo želele ponazoriti tudi z glasbo. Ta skozi celo točko spremlja naš ples in ga lepo poveže v celoto. Kot je vidno na posnetku, na sceno pridemo z dežniki, ki pa jih kmalu odnesemo stran in uživamo naprej. Verjamemo, da bo tako tudi v teh časih, saj za dežjem vedno  posije Sonce. Upamo, da ste v naši točki uživali,

Noelle, Eva in Tinkara iz 9. c

Tudi sedmošolke smo se predstavile s koreografijo, ki smo jo sestavile v okviru izbirnega predmeta Ples. Koreografija pa odraža preplet naše domišljije, talenta, ustvarjalnosti  in vaje.

                                                                                              Sedmošolke

Dostopnost