Skoči na glavno vsebino

Vsak drugi ponedeljek imamo na urniku 2 uri gospodinjstva, na katerih pripravljamo različne jedi. Razdelili smo se v tri skupne, vsaka je pripravljala svojo jed. Bil sem v skupini samo z Alenom, ker je kar nekaj sošolcev manjkalo. Hrano sva začela pripravljati umirjeno in skoncentrirano. Pripravljala sva pogačo z ocvirki, k velja za tradicionalno posavsko jed. To je odlično pripravljeno testo, premazano z jajci in ocvirki. Z Alenom sva zelo hitro končala in si zagotovila odlično pohvalo. Nato sva pomagala še ostalim. Bilo je zares zelo okusno!

        Leon Taj Luštek, 6. č

Danes smo pri gospodinjstvu pekli velikonočne piškote. Vsebovali so moko, maslo, sladkor, vaniljev sladkor in jajca. Vse sestavine smo zmešali, da smo dobili gladko testo. Testo smo razvaljali in z modeli za piškote izrezali različne oblike (jajce, jagnje, zajec, roža, piščanec). Piškotno testo smo položili na pekač in ga pekli 12 minut, dokler niso bili piškoti pečeni. Da so se čimprej ohladili, smo jih postavili kar na okensko polico. Nato smo jih okrasili in pojedli. Med kuhanjem mi je bilo zelo všeč, ker sem se zabavala s sošolci, zraven pa tudi nekaj naredila.

Maja Kozole, 6. č

Pripravljali smo 2 vrsti namazov. Prvi je bil spomladanski namaz s svežimi zelišči, skuto, jogurtom, smetano in topljenim sirom. Okrasili smo ga z domačimi orehi in spomladanskimi travniškimi užitnimi cvetlicami in rastlinami (regrat, vijolica, trobentice, kislica, pljučnik, divja kopriva, marjetica, trpotec). Drugi namaz pa je bil korenčkov. Vseboval je korenje, kuhana jajca, gorčico, kislo smetano, skuto, jogurt, česen v prahu ter olivno olje. Namaz smo potem namazali na ocvirkovko, ki sta jo pripravila sošolca. Bilo je zelo okusno in zabavno, upam še na veliko takšnih ur.

Tjara Zorko Škoberne, 6. č

Dostopnost