Skoči na glavno vsebino

Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško smo dan pred slovenskim kulturnim praznikom preživeli malo drugače kot druge dni … del dopoldneva smo posvetili spoznavanju življenja in dela dr. Franceta Prešerna, nekateri so uživali v virtualnem potovanju po Prešernovih poteh, drugi se sladkali s Prešernovimi kroglicami ali risali pesnikov portret, prisluhnili Trkajevi Glosi ali virtualno obiskali baletno predstavo Povodni mož, sestavili plesno koreografijo in nastopili pred prijateljskim razredom, se družili, prisluhnili pravljici starejših šolarjev, šolskemu radiu, risali, barvali, lepili … in se imeli super.

Del dopoldneva pa smo v šolski telovadnici uživali v glasbenem spektaklu, ki sta ga za nas pripravila pevka Marta Zore in vsestranski umetnik Gojmir Lešnjak Gojc s prijatelji. Prikazali so nam pestro paleto različnih glasbenih zvrsti in vrst od njenih začetkov do obdobja sodobne glasbe ter poskrbeli, da smo bili tudi mi ves čas v »akciji«. Učenci so peli, plesali, spoznavali in igrali na glasbene instrumente. Vsa dvorana je bila navdušena.

Klavdija Bračun Volčanšek

Dan pred obletnico smrti dr. Franceta Prešerna je bilo na naši šoli zelo zabavno. Za dobro jutro smo  razgibali svoje prste in izdelali ptičke iz papirja, dan smo nadaljevali z ogledom pevsko-plesne prireditve, v kateri sem zelo užival, saj smo bili ves čas zelo aktivni. Kulturni dan smo zaključili s plesno delavnico, v kateri sta se sošolki zelo trudili, da bi nas naučili plesno koreografijo, s katero se bomo predstavili na zaključnem večeru zimske šole v naravi. Želim vam prijeten kulturni praznik.

                                                                                                         Lovro Švajger Janković, 6. c

Michael Jackson je zažigal s plesno točko (Neža Balas, 8. č).

Celotni spektakel je bil odličen (Ajda Lapuh, 8. č).

Naša učenka Jovana je super pela (Tjaša Šoba, 8. č).

Všeč mi je bilo, da smo bili vsi učenci vpeti v glasbeno predstavo (Ela Urbanč, 8. č).

Dostopnost