Skoči na glavno vsebino

V sredo, 7. 4., je pouk potekal na nekoliko drugačen način za učence 5. c razreda.

Pouk brez uporabe elektronskih naprav, saj smo imeli  naravoslovni dan:

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU

Ker, 22. 4., praznuje naš planet Zemlja,  smo zato naš  dan  posvetili njej in nam samim. Naše rojstnodnevno darilo Zemlji bo manj porabljene energije. V teh dneh veliko ljudi sedi za računalniki, polnimo naše elektronske naprave večkrat na dan, kar vsekakor ni prijazno do našega planeta. A žal trenutno drugače ne gre.

Zato smo si zadali nalogo, da preživimo dan brez telefona, računalnika, televizije in se posvetimo naravi in sebi.

Poskrbeli smo, da pripravimo zdrave obroke, spijemo dovolj vode, telovadimo. Nekaj dejavnosti smo opravili tudi v naravi, in sicer:

Abecedni sprehod:

V zvezek smo za vsako črko abecede zapisali nekaj, kar najprej opazimo v naravi na vsako črko abecede in vse je bilo povezano z naravo. Vsaki besedi, ki smo jo zapisali, smo  dopisali vsaj eno besedo, ki jo opisuje. Tako smo ponovili tudi samostalnike in pridevnike.

Moje drevo:

Sprehodili smo se v gozd. Sprehodili smo se med drevesi. Z dlanmi smo občutili različno teksturo drevesne skorje. Povohali smo vonj različnega drevja. Absorbirali smo drevesno življenjsko energijo, ko smo gledali navzgor, kako se nad našimi glavami raztezajo veje. Poiskali smo drevo, ki je ustrezal našemu počutju. Takoj smo videli, katero drevo je prav za nas.

Učenci, 5. c

Zjutraj sem se zbudila, odprla okno in se malo razgibala. Pripravila sem si jajčka na oko, zraven pa sem jedla ajdov kruh. Umila sem si zobe. Nato smo se z mojo mamico, sestrico Nežo, sosedo Manco, ki je imela športni dan in Mančino mamico, odpravile na pohod na Grmado. Z Grmade smo se odpravile na Sveti Mohor.

Na Mohorju je bila gugalnica, na kateri smo se gugale. Bilo je zabavno. Odpravile smo se proti domu. Takoj ko smo prišle domov smo dokončale naš iglu, ki smo ga v torek s sosedami Manco in Nejo naredile. Sledilo je kosilo. Imeli smo krompirjev golaž, ki ga je pripravila moja mami. Bilo je zelooooo dobro. K nam sta prišla najin bratranec Žak in sestrična Kaja. Seveda smo se z njimi šli vozit s kolesi in skiroji. Zunaj smo bili eno uro, nato pa smo se šli igrat družabne igre. Kaja in Žak sta na žalost mogla iti domov.

Z družino smo se preostali del dneva igrali družabne igre (imeli smo večer iger). Bilo je zelo zabavno. S sestrico sva se šli stuširat nato pa spat. Moj dan se je tako končal. Rada bi ga še kdaj ponovila.

Ana Omerzu

Včeraj smo imeli naravoslovni dan  –  dan brez vseh elektronskih naprav …

Zjutraj, ko sem se zbudila, sem odprla okno in naredila nekaj razteznih vaj, nato sem postlala posteljo in se uredila. Pripravila sem si zdrav zajtrk z veliko ogljikovih  hidratov, saj sem potrebovala energijo za dejavnosti, ki me še čakajo. Nato sva z mamico odšli v bližnji gozd. Izbrala sem svoje drevo prijateljstva, ki  me bo vedno spominjal na ta dan … Seveda sem spila čez dan tudi veliko količino vode, saj sem tudi vodo potrebovala za energijo. Morala bi opraviti še eno dejavnost, vendar so se na nebu začeli delati oblaki in postalo je zelo mrzlo; jo bom pa čez vikend …

Dan je bil odličen in upam da se še kdaj ponovi …

Živa

 

Imel sem se zelo lepo, z atijem sva šla na ribnik na Resi, kjer sem si izbral svoje drevo. To je vrba, z imenom Stoletka. Takšno ime sem ji dal, ker je mogočno in ogromno drevo.

Opravil sem tudi nalogo Abecedni sprehod.

Lin

Na začetku naravoslovnega dne smo se z celo družino odpravili pogledat, kako deluje sistem »oroševanja« proti pozebi. Potem sva z Majo pripravili zajtrk in se po tem odpravili ven. Nato smo imeli že kosilo. Odpravili sva se še k babici na Kostanjek. Tam smo se s psičko odpravili na dolg sprehod. Ko sva prišli domov, sva se s sosedi kepali. In takrat je bila ura že osem zvečer.

Ema Jazbec

Zjutraj sem se zbudila ob 7.30. Sem se vstala, pospravila posteljo, prezračila sobo ter se pred odprtim oknom raztegnila in prezračila.  Pojedla  sem zajtrk, se preoblekla, umila zobe, ponovila vse za šolo . Potem sem šla pogledat babi in dedija in ju vprašala, če kaj rabita. Babi me je poslala v trgovino po jabolčni sok in ribice, mleko. Po kosilu sem šla v gozd in opravila naloge. Tam sem si našla prijateljsko drevo.

Pia Godler

Včeraj smo imeli učenci 5. c razreda naravoslovni dan, in sicer dan brez elektronskih naprav.

Zjutraj, ko sem se zbudila, sem najprej odprla okno in pred njim potelovadila, ter se pred njim nadihala svežega zraka. Nato sem si pripravila obilen zajtrk. Čez dan sem brala knjigo in pomagala mami pri pripravi kosila.

Tako sem preživela dan brez elektronskih naprav in pripomogla k ohranjanju naše Zemlje.

Pia  Pirc

 

ABECEDNI POHOD (Lin)

 

 

Dostopnost