Skoči na glavno vsebino

Razigran uživaj dan je slogan letošnjega Tedna otrok … in mi smo mu vsakodnevno sledili. Poleg učenja in rednih šolskih obveznosti smo si vzeli čas za igro, druženje, medsebojno sodelovanje.

In katere dejavnosti so se v našem razredu prepletale čez teden? …

Petošolci smo si v parih domislili in ustvarili različne družabne igre; jih narisali in napisali navodila zanje. Nato smo naredili razredni leksikon, v katerem smo se predstavili; opisali sebe, svoje interese, želje … Tako je nastalo posebno darilo, s katerim smo presenetili naše mlajše sošolce iz 2. č razreda.

A tudi sami smo doživeli presenečenje, ko sta na naša vrata potrkala drugošolca in nam prinesla ovojnico, v kateri se je skrivalo prav posebno darilo. Namreč drugošolci so ustvarili družabno igro, Spomin, tako, da so na eno kartico narisali, kaj najrajši počnejo, na drugo pa to zapisali. Mi smo  iskali ustrezne pare in se ob tem zelo zabavali. Občudovali smo, kako so se drugošolci potrudili pri risanju in pisanju.

Nismo pozabili niti otrok, ki si ne morejo privoščiti igrač, in smo organizirali razredno akcijo Dobrodelnost petošolcev ter v sodelovanju z Rdečim križem zagotovo razveselili kar nekaj otrok.

Teden smo popestrili tudi z igro na šolskem igrišču in v razredu. Konec tedna smo učilnico spremenili v razredni kino in si ogledali risanko Viktor in balerina.

Tako je minil Teden otrok, a mi bomo zagotovo tudi naprej naš vsakdan popestrili z različnimi dejavnostmi in bo vsak teden – naš teden, teden otrok.

Učenci 5. č razreda

Dostopnost