Skoči na glavno vsebino

Danes smo pouk na zoom-u začeli v znamenju kulturnega dne, ki ga drugače praznujemo 8. februarja. To je dan smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Ta dan  smo Slovenci izbrali za državni praznik in dela prost dan. Zdravljica, ki jo je napisal prav France Prešeren, pa je naša državna himna.

Najprej smo s sošolci odigrali dramatizacijo zgodbe Alenke Goljevšček Kermauner, Če zmaj požre mamo, ki smo jo vadili že ves teden. Razdelili smo se na več skupin in vsak v skupini je imel svojo vlogo, ki jo je mogel odigrati odločno in s poudarki, ter zelo čustveno, saj gre za dramatizacijo.

Na koncu smo si še ogledali šolsko proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika. Po koncu zooma smo morali izvesti nekaj dejavnosti povezanih s  praznikom. Jaz sem narisala Franceta Prešerna in njegovo neuslišano ljubezen, Julijo Primic. Tudi moja mami se mi je pridružila pri ustvarjanju in tudi ona narisala pesnika in njegovo Julijo. Potem se nama je zahotelo še nekaj sladkega in sva naredili še Prešernove kroglice, ki so bile zelo slastne. Skupaj sva si ogledali še virtualni izlet v Vrbo, rojstno vas našega velikega pesnika. Bilo je zelo zanimivo prisluhniti, kako je živel, v kakšni družini je odraščal in kako so v tistih časih živeli ljudje.

Mislim, da je kultura in kulturna dediščina ter zgodovina Slovencev zelo pomemben del našega življenja, saj predstavljata bogastvo naše države in vseh nas, ki v njej živimo.

                                                               Živa Hriberšek, 5. c

Dostopnost