Skoči na glavno vsebino

Zjutraj sem se prebudila ob isti uri kot vedno, se oblekla in pozajtrkovala. Pogledala sem si proslavo in prebrala Navodila za kulturni dan … Potem sem se odločila, da narišem Prešerna. Risanje našega pesnika mi je vzelo kar nekaj časa.
Ko sem končala, sem pojedla krof, nato pa sem se odšla igrat s svojo podgano Tilly. Ko je ati prišel domov, smo odšli k babici na kosilo in po kosilu smo odšli domov.
Z Niko sva očistili kletko Tilly in hrčku. Sedaj pa sedim za računalnikom in pišem nalogo.

Zvečer bom z atijem igrala šah, po šahu pa bom brala knjigo. Upam, da ste tudi vi današnji dan preživeli lepo.

                                          Eva Urbanica, 6. č

                                                                                                                                                      

 Naredil sem virtualni izlet po Vrbi na Gorenjskem, kjer se je rodil dr. France Prešeren. Njegova rojstna hiša je bila zelo zanimiva in polna skrivnosti. Za svojo drugo dejavnost pa sem pripravil Prešernove kroglice. Recept sem s svojim kančkom domišljijo malo priredil na svoj način, ampak kljub temu so bile tako dobre, da bi jih z veseljem poskusil še Prešeren!

TA DAN MI JE BIL ZELO VŠEČ!

Kristjan Pangrič Fridl, 6. č

 

 

Za današnji kulturni dan sem se odločila, da bom prerisala sliko dr. Franceta Prešerna in lepopisno prepisala zame eno njegovih najlepših pesmi O Vrba, v kateri tako lepo opiše ljubezen do domačega kraja. Vreme je bilo prijetno, zato sem se odpravila na daljši sprehod. Popoldne sem preživela s svojimi starši, bilo nam je zelo lepo.

 Hana Podgoršek, 8. c

 

Zjutraj sem se vstal, si umil zobe ter se pripravil na pouk tega dne. Najprej me je čakalo video srečanje z mojimi sošolci. To je bila proslava za dan kulture.
Učiteljica nam je na njem pokazala video posnetek proslave. Kot aktivnost dneva sem izbral izdelavo slovenske zastave iz trganke. Najprej sem natrgal
dovolj lističev za izdelavo. Nalepil sem jih. Grb bi bil iz trganke malo preveč nenatančen, zato sem ga kar narisal in nalepil. In tako je bilo končano (slika
zastave je spodaj). Zastava zdaj krasi steno moje sobe in sem prav ponosen na njo. Za konec dneva sem še pojedel kosilo in odšel na sprehod po soseski skupaj s sestrico.

Samo Šegula

 

Prispevki o kulturnem dnevu še v priponkah:

Noelle Benje, 8.c

Manca Avsec, 7.a

Nataša Kostanjšek, 8.b

Galina Stopar, 7.b

Elsa Saramati, 9.č

 

Dostopnost