Skoči na glavno vsebino

Končno smo tudi na naši šoli dočakali ta svečani trenutek. Ni bilo lahko izbrati 8 učencev – športnikov, ki so dobili čast nositi olimpijsko baklo. Na koncu smo se le odločili in izbrali naslednje predstavnike šole:

Gašper Žigante, 7. b

Ana Škrabar, 7. c

Tiijan Zorko, 8. b

Noelle Benje, 8. c,

Žan Hvala, 8. c

Maja Fuks, 8. a

Luka Kržan, 9. č

Brina Mijatovič, 8. a.

Baklo so si podajali na poti od nogometnega igrišča preko mostu čez Savo in na koncu smo jo v “špalirju” veselih učencev OŠ Jurija Dalmatina Krško pričakali na našem šolskem igrišču. To je bil vrhunec celotne prireditve. Komaj čakamo na olimpijske igre, Tokio 2021, da bomo navijali za naše športnike.

Zvonimir Lorenci

 

V torek, 8. junija 2021, je v Krško prispela slovenska bakla. Iz Brestanice so baklo odpeljali do stadiona Matije Gubca, od koder je nato šla po poti ob Savi do mosta ter čez most do osnovne šole Dr. Mihajlo Rostoharja in  nato še do vrtca Krško.

Učence, ki so nosili baklo, je pričakalo veliko otrok iz vrtca in iz šole. Ves čas so baklo spremljali tudi organizatorji. Ob prihodu na šolsko dvorišče so učenci še odtekli nekaj metrov po stezi in nato so baklo predali gospe ravnateljici Valentini Gerjevič. Sledil je govor gospe ravnateljice, nastopila so tudi dekleta 8. razreda. Našo šolo pa je obiskal tudi Primož Kozmus.

Ta dan je bil zelo lep in poseben, kljub vročini pa smo vsi bili veseli, da smo lahko baklo gostili na naši šoli.

Noelle Benje, 8. c

foto: Majda Midžič

Dostopnost