Skoči na glavno vsebino

9. decembra smo na OŠ Jurija Dalmatina odprli vrata vsem obiskovalcem, ki so želeli začutiti podobo šole v praznično obarvanem božično-novoletnem vzdušju. Šolski hodniki, učilnice in ostali prostori so s smerokazi ob prihodu v šolo prijazno vabili vse obiskovalce k ogledu in različnim aktivnostim. Na delavnicah smo lahko izdelovali izdelke iz lesa, voščilnice, čokoladne kroglice, vesele kamenčke, dišeče pomaranče, izmenjevali smo si oblačila in knjige, iskali skriti zaklad, prepevali, spoznali 3D-tiskalnik in lego robote, se preizkusili v radijskem maratonu, rolanju in kotalkanju, matematičnih izzivih in drugih igrah, se posladkali s piškoti, čajem, telovadili in še mnogo več. Na stojnicah smo občudovali in kupovali božično-novoletne izdelke. To je bil pravi Dan šole, ko smo vsi skupaj, učenci, učitelji in obiskovalci, s svojimi dejanji in besedami oblikovali čudovito šolo, polno prijaznosti, topline in bližine. Z željo, da Lepa beseda lepe odnose najde. Želim si, da bi bilo takih dni čim več.

Lili Pungerčič, 7. č

V soboto, 9. 12. 2023, je na naši šoli potekal Dan šole. V prostorih šole so se odvijale številne delavnice, razstave izdelkov in praznični bazar. V učilnici kemije je potekala izmenjava oblačil, kjer si lahko svoja oblačila zamenjal za druga oblačila. V učilnici fizike so se izdelovale voščilnice z motivom smrečic, ki so se naredile z napeljevanjem niti skozi vnaprej narejene luknjice. V matematični učilnici se je odvijal matematični izziv z naslovom Zgodba o luknji, kjer so se učenci spopadli z različnimi izzivi. V učilnici tehnike so bile na voljo različne lesene igre. Preizkusili smo se lahko v ročnem nogometu, igri s kamenčki in igri z obročki. V tehnični delavnici so ustvarjali izdelke iz lesa. Ustvarili so čudovite lesene smrečice in majhne svečnike. V likovni učilnici se je odvijalo zabavno ustvarjanje, kjer si lahko v paru ustvaril resnično zanimivo risbo. V učilnici slovenščine se je odvijala družabna besedna igra Scrabble. V učilnici geografije je potekala poslikava kamnov, kjer si lahko s posebnimi flomastri kamne porisal ali na njih napisal lepo misel. V učilnici gospodinjstva so se krasili piškoti, zlagali prtički, ustvarjale voščilnice, lahko pa si si tudi sam pripravil sladico v lončku. Tudi v preostalih učilnicah so potekale različne delavnice, kjer so izdelovali čokoladne kroglice, papirnate bombončke, dišeče pomaranče in še mnogo drugih stvari. V veliki telovadnici pa so se učenci ob ritmih glasbe rolali in kotalkali. V jedilnici smo se lahko posladkali in poklepetali. Glavni del se je odvijal v plesni dvorani, kjer so bile postavljene stojnice. Na praznično okrašenih stojnicah smo učenci prodajali izdelke, ki smo jih izdelali v šoli. Obiskovalci so lahko kupili novoletne voščilnice, dišeča mila, svečke, okraske in še veliko drugih izdelkov. Še lepše vzdušje pa je pričarala praznična glasba, ki se je predvajala na šolskem radiu in obisk dobrega moža, ki nas je razveselil s pesmijo. Popeljal nas je v praznični december in bližajoče se praznike, katere že vsi nestrpno čakamo.

Neža Pangrčič, 6. č

V soboto, 9. 12. 2023, smo se vsi učenci s starši odpravili v šolo. Organizirali smo Dan šole. Jaz in moj prijatelj Matic sva skupaj fotografirala šolo in učilnice. Ta dogodek je bil kar zanimiv, sploh pa fotografiranje.

Aljaž Tomažin, 7. č

Jaz sem sodelovala na razstavi domačih branj od 6. do 8. razreda. Bila sem vesela in navdušena, da sem s sošolkama lahko sodelovala na delavnici. Obiskalo nas je veliko ljudi.

Iva Hočevar, 7. č

Bilo je zelo zabavno, ker smo imeli v razredu veliko obiskovalcev. Pogostitev s  čaji in piškoti v jedilnici je bila odlična.          

Evelyn, 5. c

Odlično sem se zabavala, ker sem v razredu delala s Špelo smutije. Všeč so mi bile vse delavnice. Super je bilo, ker smo se vsi zabavali.

Inja, 5. c

Meni je bilo zelo všeč, ker so nekateri učenci peli na stopnicah. Posladkal sem se na različnih delavnicah, kjer so pekli piškote, izdelovali čokoladne kroglice … Mi smo pripravili stojnice in učilnico spremenili v deželo zdravja. Zabavne so mi bile tudi namizne igre.

Erik, 5. c

Zanimivo mi je bilo, ker smo lahko obiskovalcem predstavili delavnice, ki smo jih pripravili. Obiskal sem tudi telovadnico, kjer smo se lahko vozili z rolerji. Najbolj všeč mi je bilo, ker sem se lahko s sošolci sprehajal po šoli in obiskoval različne delavnice.

Amadej, 5. c

V soboto mi je bilo najbolj všeč, da sem se lahko sprehajala po šoli z babico in dedijem. Vesela sem bila, da sem lahko zamenjala tri knjige, dve sem v soboto in nedeljo že prebrala.

Melanija Marn, 2. č

Bila sem navdušena nad menjalnico oblačil, izbrala sem si dve novi majčki.

Zala Žmavčič, 2. č

Dostopnost