Skoči na glavno vsebino

Vedno, ko nam v šoli napovejo naravoslovni dan, se vsi zelo razveselimo. Saj vemo, da bomo delali v skupinah in se veliko nasmejali ter naučili. Na žalost, tega naravoslovnega dne nismo mogli izpeljati v šoli. Bila sem slabe volje, saj sem vedela, da dan ne bo potekal tako kot po navadi.

Kmalu pa me je poklical sošolec in me vprašal, če greva skupaj poiskat rastline za nalogo, ki smo jo dobili. Srečala sva še dva prijatelja in skupaj smo rešili učne liste.

Zelo smo se zabavali in našli veliko različnih rastlin. Ko na travniku vidiš rastlino, se ti ne zdi tako posebna. A, ko pogledaš še notranjost in njene značilnosti, vse skupaj postane zelo zanimivo. Slabost tega, da nismo imeli naravoslovnega dne v šoli je tudi ta, da ne moreš takoj vprašati učiteljice, če česa ne razumeš ali ne veš. Tu mi je prišla prav Wikipedija, s katero sem si pomagala pri kakšnem vprašanju.

Čeprav je bil to malo poseben naravoslovni dan, si bom nekatere stvari ravno zato bolj zapomnila.

Izdelala sem tudi model cveta in pripravila mini vrtiček.

 

Uma Učakar, 6. b

 

Jaz sem svoj mini vrt naredil kar iz starih odsluženih predalov pisalne mize. Spodaj sem zvrtal luknje, dodal zemljo in semena ter jih malo zalil. Posadil sem meto in meliso, skaterima si bom poleti delal osvežilne napitke, redkvice, lubenico in melone. Sadike lubenice in melone bom kasneje posadil na drugo mesto na domačem vrtu.

Vrtna kreša, ki pa smo jo posadili pred veliko nočjo, pa smo jo dali kar v  jajčne lupine.

Na učnem listu sem opisal cvet marjetice, regrata in gozdne jagode.  Izkopal sem regrat in opazoval korenino.

 

 

Rožle Zlobko, 6. a

 

Za naravoslovni dan smo izvedeli v šoli, a imeli smo ga v četrtek, 8. 4. 2021.

Poiskati smo morali čim več različnih rož, cvetov, drevesnih cvetov, ki imajo še popke. Vreme je dan prej ponagajalo, saj je snežilo. Zvečer in čez noč pa je bilo -5°C in popki so, na žalost, zmrznili in ni jih bilo skoraj nič na vejah. Za mesec april je to zelo značilno, ker je muhast mesec.

Rešiti smo morali učni list, kar je bilo zelo zabavno in poučno. Naredili smo tudi svoj mini vrt oziroma izdelali modele cvetov.

V tem naravoslovnem dnevu sem zelo uživala. Šla sem tudi na daljši sprehod. Opazovala sem naravo okoli sebe in videla, kako je veliko vseh popkov zmrznilo, kar me je zelo razžalostilo. Upam, da mraz ni uničil vseh cvetlic in sadnih dreves.

Hana Urbanč, 6. b

 

Učenci so izdelali model cveta ali mini vrt:

Dostopnost