Skoči na glavno vsebino

12 učencev 5. c razreda je sodelovalo na 2. likovnem natečaju Brezmejna ustvarjalnost mladih v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Krško. Natečaj je bil enkratna priložnost, da otroke usmerjamo k ustvarjanju, saj ni omejeval otroške domišljije. Razpisana tema »Brezmejna ustvarjalnost mladih« je bila zelo široko zastavljena in ni omejevala vsebine kot tudi ne sloga. Učenci so se lahko sami odločili za poljubno vsebino, za kakršen koli slogovni izraz, za katero koli tehniko, za ploskovni ali prostorski način oblikovanja.

Tako so učenci odprli vrata svoji domišljiji in svoje ideje prenesli na papir. Bili so zelo ustvarjalni in vztrajni pri likovni izvedbi.

Od, 20. 6., so vsa likovna dela, ki so sodelovala na natečaju, razstavljena v Dvorani v parku. Izkoristila sem priložnost in se s svojimi petošolci odpravila na ogled razstave. Tam nas je pričakala ga. Tinka Vukič, koordinatorica izpostave. Učenci so z zanimanjem opazovali likovne izdelke, jih komentirali in v knjigo vtisov zapisali svoja mnenja.

V posamezni triadi so bila izbrana po tri najboljša likovna dela po mnenju ge. Elene Sigmund, profesorice likovne pedagogike, slikarke in oblikovalke vitražev.

Med nagrajenimi deli je bil likovni izdelek, Pravljična ptica, Maruše Žibert,  za katerega je  dobila 3. nagrado v  2. triadi. Tako bo Maruša, kot ostali nagrajenci, imela priložnost razvijati svoj likovni talent na brezplačni udeležbi na likovnih delavnicah, ki jih organizira OI Krško.

Po zaključenem ogledu razstave smo se ponovno peš odpravili proti Vidmu. Otroci so si privoščili zasluženi sladoled, se na trgu malo spočili in nato v šoli nadaljevali s šolskimi obveznostmi.

Mentorica, Svetlana Jović

 

Dostopnost